Case IH обнови серията ‘Farmall С’ с нови двигатели Stage V и допълнителни екстри

Универсалната серия трактори Case IH Farmall C вече са с новите двигатели FPT Stage V и се предлагат в 4 модификации с мощност от 90 до 117 к.с.

Тракторите от новата серия са насочени към професионални малки и средни животновъди и фермери със смесени стопанства.

В основата на подобренията на тракторите е нов четирицилиндров двигател FPT Stage V, предлагащ подобрена производителност и по-голяма ефективност в сравнение с двигателя Stage IIIB, който беше агрегатиран в серията Farmall досега. Новият двигател е с по-голям работен обем от 3,6 литра в сравнение с 3,4 литра на своя предшественик. Въпреки увеличения капацитет обаче няма промени в размерите на двигателя.

Новият Stage V двигател има четири клапана на цилиндър и система за впръскване на гориво Common Rail за намален разход на гориво и подобрена мощност. Това носи редица предимства на производителността, включително повишена мощност до 5 к.с. и по-високи нива на въртящ момент – до 10% повече, с максимален въртящ момент при по-ниска скорост на двигателя от 1300 об/мин.

Нова система за последваща обработка на отработените газове

Тракторите от новата серия Farmall C имат системата FPT HI-eSCR2, която не се нуждае от поддръжка, което спестява разходи на фермерите. За да отговаря на законодателството за Stage V, това интегрира дизелов окислителен катализатор, филтър за твърди частици без поддръжка и селективно устройство за редукция на катализатора в едно общо компактно оформление. В резултат на това видимостта от мястото на оператора е безпрепятствена, а маневреността и просвета са безкомпромисни.

Двигателят използва ниска скорост на рециркулация на отработените газове от по-малко от 10 процента, което помага да се осигури оптимизирано изгаряне и намалява до минимум размерите на системата за селективна каталитична редукция. Компактната система за последваща обработка HI-eSCR2 не изисква поддръжка, което означава, че не изисква подмяна на компоненти или механично почистване през целия жизнен цикъл.

Новият двигател също носи със себе си някои подобрения в обслужването, като например едностранен (от лявата страна) достъп до ключови сервизни точки, включително двигателното масло и горивните филтри.

Нов пакет от функции

Тракторите Case IH Farmall C вече се предлагат и с „пакет за избор“ от специфични опции за покриване на специфични нужди на клиентите. Те включват трансмисията Active Drive 2, която е Powershuttle и позволява сменянето на посоката на движение на трактора без използването на педала на съединителя. Това осигурява лекота и ефективност особено при работа с челен товарач. Към тази трансмисия може да има опционален круиз контрол и пълзящи скорости. Също така в пакета има електрохидравлични блокажи на диференциала на предната и задната ос, електронен контрол на навесната система, хидравлична помпа от 64 литра/минута, тристепенен ВОМ и опционална предна навесна система.

3 модела челни товарачи, специално за серията Farmall C

Друга важна новост е, че от тази година, Case IH оборудват своите трактори със собствено производство челни товарачи, предоставяйки най-доброто съотношение между производителности и спецификите на трактора. И трите модела за серията Farmall C са оборудвани със система за самонивелиране, а работния капацитет е от 1.3 до 1.7 тона при височина на повдигане до 4.00 метра. Иновационният амортисьор SHOCK Eliminator® се предлага стандартно и за трите модела, за да се сведе до минимум пренасянето на ударите на товара към трактора и оператора, което води до по-гладка, по-бърза и по-безопасна работа на трактора с челния товарач. Закачането на товарача към трактора, както и откачането му, се улеснява и ускорява от новата система  FITLOCK 2+ System®, която автоматизира процеса, а в допълнение мулти бързия куплунг MACH System® осигурява бързо свързване на хидравликата и електричеството в единичен процес.

Повече техническа информация, цени и възможност за закупуване на лизинг, можете да получите от Тайтън Машинъри България – Официален представител на CASE IH:

Телефон: +359 888 444 233

е-mail: [email protected]

http://titanmachinery.bg

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X