НАК и БКПЗ организират стачка пред МЗм на 22 март

Продължаващото неглижиране на сектор плодове и зеленчуци, системното му недофинансиране и дисбалансът при подпомагането на секторите в земеделието доведоха до създаването на монокултурно земеделие и продоволствена катастрофа.

В момента, в който производителите очакват държавата да им подаде ръка за обезпечаването на производството на качествени плодове и зеленчуци, за да преминем през кризисния период, неблагоприятните ефекти от Ковид кризата и пазарните турболенции, вследствие на водената война в Украйна, новината за намалените ставки по схемата за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и липсата на ясен разчет от страна на Министерство на земеделието и неадекватно подпомагане при разпределянето на бюджета по Ковид помоща изправя производителите от сектор Плодове и зеленчуци от цялата страна пред невъзможност да обезпечат производството.

Считано от днес членовете на Национална асоциация на картофопроизводителите и Българска камара на плодове и зеленчуци обявяват гражданско неподчинение и организират масов протест пред Министерство на земеделието , който ще се проведе на 22.03.2022г. от 12.00ч. Те призовават производителите на плодове и зеленчуци от цялата страна да подкрепят протеста.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X