MANITOU с нов ултракомпактен телескопичен товарач на пазара

Laillé, 8 март 2022 г. ― Manitou Group, световен лидер в производството на телескопични товарачи, представя своя нов свръхкомпактен модел телескопичен товарач на специално събитие. Стартирането потвърждава целта на групата да предлага на своите потребители все по-изгодни и лесни за използване решения.
За да отговори на нуждите на потребителите, които искат универсална машина, която е лесна за използване и лесна за транспортиране между две работни площадки или ферми, Manitou Group е проектирала много лек модел с транспортируемо тегло по-малко от 3 тона, който може да бъде натоварен на ремарке с PTAC от 3500 кг. Този модел е проектиран изцяло от дизайнерското бюро в обекта Laillé (Ил и Вилен), посветено на производството на „суперкомпактни“ телескопични товарачи за групата. Размерите му са сред най-компактните на пазара с ширина от едва 1,49 м и височина от 1,92 м. Този ултракомпактен модел се предлага в две версии с товароподемност съответно 1,25 t и 1,5 t за височина на повдигане от 4,30 m. Предлага се в две версии: ULM 412 H и ULM 415 H за Ultra Light Manitou, този телескопичен товарач допълва гамата от продукти, проектирани от групата, въз основа на три критерия: рентабилност, безопасност и комфорт.
Рентабилност


Насочен към редица сектори, като строителство, селско стопанство и озеленяване, този ултракомпактен телескопичен товарач позволява на потребителите да работят ефективно благодарение на бързия си процес на запознаване и малкия размер. Той също така позволява на занаятчиите зидари и озеленителите да пътуват лесно до своите клиенти с едно ремарке. Това означава, че времето за транспортиране на машината е значително намалено и производителността на потребителите е по-ефективна. Разнообразие от приставки, специално проектирани за този модел, позволява той да се използва за повече приложения, предоставяйки на потребителите още повече опции, като вилици, нож за жив плет, скоба за саксии, нож за клони, устройство за Big Bag и гребло за сняг. Доказвайки своята полезност при неравен терен, този телескопичен товарач със задвижване на четирите колела има осцилираща задна ос, широка гама от гуми и много висок просвет от 29 см.
Редица иновативни функции помагат за намаляване на общите разходи за притежание на този модел. Опцията Stop & Start осигурява намаляване с около €10 на час на празен ход на TCO на машината (намалена амортизация на машината, разход на гориво и превантивна поддръжка). Капацитетът на хидравличния резервоар също е намален с около 25% благодарение на наличието на антиемулсионен филтър. Хидравличният компенсатор се заменя с електронен компенсатор, което позволява да се освободи компенсаторният цилиндър, като по този начин се намаляват изискванията за хидравлично масло и се намалява теглото на машината. Премахването на компенсиращия цилиндър също намалява ширината, което улеснява придвижването в тесни пространства, особено при влизане в селскостопански постройки, товарене на бали от слама или маневриране на обекти за ремонт, когато се манипулират палети от шлакови блокове или тухли, например. Поддръжката е оптимизирана и с улеснен достъп до основните компоненти на двигателя благодарение на широкия отвор на двигателното отделение. Люк пред двигателя позволява премахване на слама или прах в близост до радиаторите, а достъпът до резервоарите за гориво и хидравлично масло се улеснява от позицията им на нивото на очите. Версията Manitou, разбира се, са свързани стандартно и потребителят може напълно да управлява поддръжката чрез своя смартфон благодарение на приложението MyManitou
Manitou Group развива предлагането на свързаните си услуги от няколко години и го превръща в истински приоритет. Предлаганата гама е особено широка, позволявайки на всеки клиент да се концентрира върху своя бизнес, с многобройни удължени гаранции до шест години или около 6000 часа. Предлагат се също финансови решения или договори за поддръжка, за да се осигури най-добрата помощ и поддръжка за всеки клиент според неговите нужди. За да избегне престой, групата поддържа склад от резервни части, които могат да бъдат доставени навсякъде по света в рамките на 24 до 72 часа. Мрежа от 1050 представителства в 140 страни е достъпна за ежедневна поддръжка на всеки потребител.
Комфорт и безопасност

Новият телескопичен товарач ULM е проектиран да направи манипулациите още по-безопасни и по-приятни. Достъпът до кабината е лесен без допълнителна стъпка. Вътре в кабината операторът има безпрепятствен изглед на 360°, за да работи безопасно.
Camille Rouvrais, продуктов мениджър, казва: „Работихме с нашия дизайнерски офис, за да намерим иновативно решение, което осигурява още повече безопасност и комфорт. Заменихме решетката на покрива с прозрачен, устойчив на удари поликарбонатен прозорец, който отговаря перфектно на изискванията на стандарта FOPS“. Подобренията в видимостта се отнасят и за страничния изглед на оператора. Страничният изглед всъщност е много ясен поради позицията на хидравличните маркучи вътре в стрелата и капака на двигателя, разположен ниско долу вдясно от оператора. Потребителят може също да използва помощ за водача, като екранът на арматурното табло показва цялата информация, необходима за шофиране под формата на изскачащи прозорци. Джойстикът е позициониран стандартно върху плаващ подлакътник за по-голяма гъвкавост при използване, а има два вентилационни отвора, разположени на предното стъкло за оптимално замъгляване. За по-продължителен комфорт при шофиране, групата е въвела и автоматична ръчна спирачка и предлага три режима на управление: Управление на две колела или пътуване с висока скорост; управление на четирите колела за маневриране в тесни пространства; и режим на „раци“ за странични маневри.
Техническа характеристика

ULM се отличава с малката си височина, но парадоксално има много голям просвет от 29 см, което му позволява да се движи по труден терен без никакви проблеми. Оборудван с двигател с мощност 35 к.с., предлаганият от групата ултракомпактен товарач има максимален хидравличен дебит от 48 л/мин. Товарачът е оборудван с разпределител за споделяне на потока, позволяващ няколко хидравлични движения да се извършват едновременно. С транспортируемо тегло между 2550 кг и 2900 кг в зависимост от конфигурацията, ULM може да се транспортира на ремарке.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X