Fendt Rogator 600 – самоходната пръскачка за професионалисти

Fendt Rogator: прецизно управление на крилата, лесна работа и оптимално и надеждно пръскане. Многогодишен опит и редица ключови технологии са внедрени в иновативната самоходна пръскачка на Fendt, Rogator 600 – перфектно решение за всякакви нужди

Eфективна растителна защита за отглеждане на здрави култури.
Самоходната пръскачка Fendt Rogator 600 отговаря на всички изисквания, които клиентите очакват от иновативна машина за растителна защита. Гъвкава и бърза, ефективна и нежна при работа, мощна и лесна за управление. С помощта на функциите SectionControl, VariableRateControl и VarioDoc Pro, ефективността се увеличава значително.
Разработена в AGCO Grubbenvorst и сглобена в Hohenmölsen, машината съчетава многогодишен опит в растителната защита. В резултат се получава технология на приложенията, която е предпочитана от земеделците по света: перфектна позиция на крилата и следване на профила на терена; нисък център на тежестта; капацитет на резервоара 4000/5000/6000 л; вътрешен радиус на завиване само 3,14 м; гладка ходова част за максимална защита на растенията; HydroStar CVT безстепенна трансмисия в комбинация с главини за колелата; CDS – ControlDriveSystem; 40/50 км/ч при намалени обороти на двигателя; центробежна помпа 785 л/мин; VisionCab на Fendt с > 4 m³ обем, идеална видимост и климатик; 16 т товар при теглене


AGCO Power и HydroStar CVT: Защото ефективността наистина има значение.
6-цилиндровите двигатели AGCO Power, монтирани между мостовете на Rogator имат максимална мощност от 235 до 307 к.с. Двигателят AGCO Power комбинира висока мощност и висок въртящ момент с нисък разход на гориво. Благодарение на интегрираната система за управление ControlDriveSystem (CDS), безстепенната трансмисия HydroStar CVT и ротационната помпа, Rogator използва само мощността, от която се нуждае в действителност. Независимо от условията на управление консумацията на гориво винаги е ниска.
Превъзходен дизайн
Използването на хидромеханична и динамична спирачна система позволява на операторите да спират Rogator с джойстика дори при най-висока скорост. Свръхоборотите на двигателя при спиране с джойстика се предотвратяват от автоматичния ограничител на оборотите. Освен това Rogator 600 разполага с постоянно активен тракшън контрол и постоянно 4х4 задвижване.
Задвижващият блок, състоящ се от двигател, разпределителна кутия, хидравлични помпи и трансмисия HydroStar CVT, е най-тежкият модул в Rogator и затова е разположен между мостовете така, че да осигури нисък център на тежестта. В резултат на това Rogator винаги е идеално балансиран, независимо от количеството в резервоара. Разположението на двигателя спомага и за една тиха работна среда с ниво на шума от 69 dB в кабината.
Растителната защита означава опазване на растенията и почвата.
Оптималното разпределение на тежестта опазва почвата и следователно нейния потенциал за добив. Независимо от съдържанието на резервоара, разпределението на тежестта в работно положение при Rogator е винаги 50:50.
Шаси с една греда
Единственото по рода си шаси с една греда осигурява оптимално разположение за всички компоненти. Този революционен дизайн на шасито предоставя база за оптимално разпределение на теглото, изключително лесна поддръжка и максимална подвижност вследствие на широкия ъгъл на завиване дори в комбинация с високи гуми.


Високопроизводителна помпа
Ротационна помпа с опционален модул за самостоятелно заливане преди пускане в действие и дебит 785 л/мин, задвижвана от бордовата хидравлика load-sensing, захранва всички части за разпределяне на течност на системата. Дебитът на ротационната помпа предотвратява генериране на пулсации в линиите и осигурява максимална точност при пръскане. Прилаганите количества се контролират бързо и ефикасно посредством скоростта на помпата – помпата пренася само необходимото количество течност за пръскане, плюс посоченото количество за смесителя. Това помага на пръскачката Rogator 600 да отговаря точно на променящите се прилагани количества и различните скорости. Максималната производителност на помпата от 785 л/мин. означава също, че прилагането на течни торове става лесно като игра.
Безопасно и лесно пълнене с минимални интервали на престой.
Стандартната система за автоматично пълнене спира точно при достигане на броя на литрите, зададени от оператора – дори ако има две ключови цифри, напр. за вода и пестициди. Системата гарантира винаги оптимална хомогенна смес на течност за пръскане в резервоара през цялото време и надеждно предотвратява препълване.
Лесно почистване и идеално успоредно окачване.
Здрави резервоари
Резервоарът за пръскане на пръскачката Rogator е изработен от HDPE (полиетилен с висока плътност). Тръбата за пълнене, която достига до дъното на резервоара, предотвратява образуването на пяна. Нивото на пълнене се определя от сензори за налягане на дъното на резервоара.
Почистване на резервоара
Автоматичната система за почистване на резервоара го почиства от горе до долу и промива крилото. Резервоарът за чиста вода съдържа 500 литра.
Сега дори по-леки
Пръскачката Rogator 600 се предлага стандартно с здрави, леки алуминиеви крила с ширини от 24 до 39 метра. Те са прикачени към машината посредством централна рама, която е не само здрава, но също осигурява изключително ниво на стабилност по време на пръскане, при всякаква скорост. Поради много високата производителност и потенциал на тази машина, само този вид крила отговарят на най-високите изисквания в практиката.
Идеално позициониране през цялото време. OptiSonic
управление на височината
Благодарение на системата за управление на височината на крилата Opti-Sonic, десните, средните и левите страни на крилата следват автоматично и по отделно профила на терена.
Максимален комфорт, всекидневна употреба.
Растителната защита е въпрос на време
За да се използва най-добре краткото време за най-добро приложение, трябва да е наличен пълният капацитет и на човека, и на машината, дори в дългите работни дни. За комфорт на оператора, кабина Fendt VisionCab предлага голямо вътрешно пространство – 4 m³, както и максимално пространство за краката, за да се чувства удобно. Извитото стъкло с площ от 6,4 m² гарантира оптимална и преди всичко, всестранна видимост, без заслепяване, по всяко време на деня и нощта. Тъй като операторът играе съществена роля, VisionCab осигурява един тих оазис с нива на звука по-малко от 70 dB(A).
Незабавно получавате ориентация и си вършите работата безопасно
Както при всяка машина Fendt, елементите за управление са ергономични и лесно достъпни. Това осигурява интуитивна, лесна и логична работа. Използвайки мултифункционалния джойстик, всички ключови функции на машината се управляват лесно. 3-степенните филтри с активен въглен почистват входящия въздух ефективно, преди той да влезе във вътрешността на кабината, а голямата автоматична климатична система създава приятна среда в кабината.
Улеснена електроника.
Изключително ефективна работа
Всички функции на машината може да се управляват посредством интегрирания Vario-терминал. Мултифункционалният джойстик OptiControl предлага изключителен комфорт и удобство и е специално оптимизиран за използване с нашата технология за защита на растенията. Персонализираният дисплей във Vario-терминала 10.4” предоставя цялата информация, от която се нуждаете, само с един поглед.
Модерни решения, гарантиращи успех.
Включване и изключване на секции за увеличаване на ефективността
Удобството за автоматично включване и изключване на секции е абсолютно важно за тези, които се нуждаят от 100% ефективност. Ценните препарати не се губят от повторно преминаване над едно и също място, нито пък има някакво припокриване или непокрити части.. С функцията SectionControl може да се постигнат по-високи добиви спестявайки до 15% от разходите за препарати за пръскане. Всички ключови функции като превключване на чиста вода, вътрешно почистване или изключване на смесителя, може да се управляват директно от кабината.
VariableRate Control (VRC)
VariableRateControl (VRC) показва своята сила, когато става въпрос за прецизно дозиране на пестициди и течен тор. ISOBUS стандартът TC-GEO (Task Controller Geobased) Ви предоставя опция за работа с карти за приложения, специфични за мястото и записване на приложените количества във Вашата база данни за полето. Преди прилагане просто прехвърлете съответните карти за прилагане на терминала посредством USB, Bluetooth или мобилна мрежа. Точното количество за прилагане след това се изпраща на Rogator 600 посредством ISOBUS интерфейс и се прилага с голяма точност, благодарение на системата за управление VarioGuide.
Fendt е водеща марка в производството на високотехнологична селскостопанска техника и е насочена към най-професионалните клиенти. Fendt е технология на най-високо ниво с ненадминато качество. Всеки, който се е докоснал до машини с марката Fendt, e уверен в ненадминатия комфорт, изключителната презиност на работа, високо ниво на технологии и иновации в управлението.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X