Министър Иванов към абсолвентите на Лесотехническия университет: Решаването на важните задачи пред страната ни, не може без Вашата активна и енергична роля

„Днес, когато целият потенциал на отрасъла е максимално мобилизиран за изпълнение на европейските изисквания, не бихме могли само ние, които се занимаваме с управлението на България, да решим важните задачи пред страната ни, без Вашата активна и енергична роля“. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време връчването на дипломите за придобиване на академични длъжности, научни степени и дипломите за висше образование на випуск 2021/2022 г. на Лесотехническия университет. Той подчерта, че усилията за европейското настояще и бъдеще на нашата страна не би трябвало да бъдат единствено усилия на държавните институции.

Аграрният министър коментира, че успехите на всички Вас – преподаватели и студенти от Лесотехническия университет, са постигнати с много труд, амбиция и желание. По думите му те са и доказателство за усилията Ви да съхраните дългогодишните традиции в българския аграрен сектор и селско стопанство и вярвам, че страната ни ще остане желано и предпочитано място за бъдещото Ви професионално развитие. „Уверен съм, че със знанията и познанията си ще продължавате да превръщате България във все по- конкурентоспособна и модерно развиваща се европейска страна“, посочи д-р Иванов.

В заключение министърът поздрави студентите, с успешното завършване и допълни, че бъдещето е в ръцете на младите и образовани хора, които с ново, алтернативно мислене и подход ще можете да приложите най-новите европейски практики в своята работа. „Бъдете уверени, че можете да превърнете образованието си в кауза, която да Ви носи удовлетворение и успех“, каза министър Иванов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X