HomeБизнесНа БАТА АГРО компания БУЛАГРО представи продуктите на SAS

На БАТА АГРО компания БУЛАГРО представи продуктите на SAS

Продуктовата гама CODA на испанската компания включва микро и макроелементи, торове и биостимуланти за устойчиво земеделие

Испанската компания SAS от 1989 г. е пионер в прилагането на концепцията за устойчивост в селскостопанския сектор. Усилията на компанията са насочени в изследването, разработването и продажбата на високоефективни хранителни и биостимулиращи решения, които помагат за подобряване на рентабилността и качеството на всички видове земеделски култури. Днес SAS е глобална компания с дъщерни дружества в Мексико и Бразилия, която заедно с мрежа от сътрудници на различни континенти работят заедно, за да предложат устойчиви решения за развитие на селското стопанство на световно ниво. Продуктите на SAS в България се представляват от Булагро.

За тях ни разказа Десислава Бунарджиева от Булагро
На Бата Агро представихме продуктите на фирма SAS, които Булагро пусна на пазара през настоящата година. Те могат да бъдат разделени на две основни групи. В първата влизат трите основни елемента – азот, фосфор и калий.

Азотният продукт, освен 33% азот, съдържа мед, манган и цинк. Вторият продукт е фосфор. Той е основен елемент за образуването на добра коренова система. А при добра коренова система растенията имат по-добро хранене и всички останали процеси се случват по-лесно. Третият продукт от новата гама на SAS Codafol е калий, който съдържа 45% чист калий. Той е основен елемент за пластични и еластични тъкани, добро наливане на зърното и добра транспирация на растенията.

Втората група продукти на SAS, която също е на българския пазар от тази година са Coda желязо, Coda мед, Coda манган и Codaquel.

Желязото е основен елемент, необходим за добрата фотосинтеза и се справя изключително добре в моменти, когато трябва да се пребори стреса на растенията. Желязото е изключително важно за доброто здраве на растенията.

Следващият продукт е Coda мед, който със своите лигнини подобрява устойчивостта към гъбни болести, засилва образуването на белтъци и е ключов елемент при обмяната на азот и фосфор.

Coda манган е един от продуктите на пазара с най-високо съдържание на манган – почти 12% . Манганът е ключов елемент за добро братене на растенията, а също така засилва тяхната студоустойчивост.

Следващият продукт е Codaquel, който се състои от 5% манган и 5% цинк. Цинкът е жизненоважен за образуването на малки коренови власинки, за да може основният корен да бъде по-богат, да храни растението по-добре, а манганът засилва неговата студоустойчивост и братимост.

Повече информация за продуктите на SAS земеделците могат да получат при представителите на компания Булагро.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

X
X