HomeАгроновиниАгротехникаЕрез Шахам, директор „Бизнес развитие“ в Мегатрон: Зад успеха стои много...

Ерез Шахам, директор „Бизнес развитие“ в Мегатрон: Зад успеха стои много труд и екипна работа (видео)

Фокусирани сме да предоставяме на българските земеделци добавена стойност за тяхното производство

Господин Шахам, какво е Мегатрон днес?

В Мегатрон следваме визията на компаниите, с които работим. Правим най-доброто, за да предадем тази визия на българския пазар. За нас е приоритет да обхванем цялостно пазара, както и да покрием територията на цялата страна с търговско-сервизни центрове. Концентрирани сме върху това да предоставим на българските земеделци най-добрите продукти и най-правилните технологии, заедно с нашите експертни познания.

Имаме 11 търговско-сервизни центъра в цяла България, мобилни сервизни екипи, покриващи територията на цялата страна. В Мегатрон работят вече почти 250 души. Наскоро открихме новата централа на компанията в София.

Каква е визията на Мегатрон за бъдещето?

В тези несигурни времена, ние се учим от експертизата на нашите партньори, които са водещи световни производители на земеделска техника, и я прилагаме в България. Дали посоката са автономните машини, електрификацията или нещо друго, ние се стараем да бъдем готови за всеки сценарий на развитие на бъдещето. Така че да подкрепим пазара в каквато и посока да поеме той за в бъдеще с нашите експерти в продажбите, сервиза, прецизното земеделие и всички останали отдели на Мегатрон, които са концентрирани да добавят стойност за нашите клиенти.

Мегатрон е пазарен лидер в България вече дълги години. Каква е тайната?

Не съм сигурен дали има тайна за това да бъдеш пазарен лидер. Но съм сигурен, че това означава много здрава работа, много способни и квалифицирани хора, които работят за компанията. Екипната работа е ключово важна.

Можем ли да прогнозираме накъде ще поеме земеделието?

Дългосрочни прогнози е трудно да се правят. В краткосрочен план много зависи от това какви ще са цените на селскостопанските стоки. Ясно е, че през тази година и поне първата половина на следващата година, цените ще вървят нагоре. За след това не искам да съм песимист, а реалист, но след период на подем, следва логичен спад. Очаквам през 2024 г. цените да се върнат към нивата, на които сме свикнали да бъдат. Но разбира се, има много фактори, които могат да окажат влияние.

Какво е мнението ви за българското земеделие?


Българските земеделци са изключително иновативни. Те прилагат все повече нови технологии, които носят добавена стойност на техния бизнес, намаляват разходите и повишават добивите. За нас е чест да им предлагаме такива технологии и да ги подкрепяме в тяхната работа по пътя на успешното земеделие.

Ася Василева

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_1 limit="4" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="next_prev" category_id="" offset="1" custom_title="Още новини"]
X
X