От днес започва прием по държавната помощ за родословна книга и селекция на животните

От днес, 3 юни, до 24 юни 2022 г. Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) ще приема документи по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните”.
Целта на помощта е подпомагане на селекционните дейности в животновъдния сектор чрез предоставяне на субсидирани услуги (за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните) от одобрени развъдни организации под контрола на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ).
Средствата покриват до 100% от административните разходи за създаване и поддържане на родословна книга и до 70% от разходите по изпитвания за определяне на генетичните качества или продуктивността на животните.
Общият бюджет по схемата е 7.5 милиона лева, като средствата се предоставят на два транша. За първия транш се предвижда изплащане на 40% от общата сума, а остатъкът от утвърдения бюджет ще бъде изплатен на втори транш.
Срокът за сключване на договорите и изплащане на първия транш от средствата е до 8 юли 2022 г. Кандидатстването за финансиране на втори транш ще бъде от 22 август до 9 септември 2022 г., а изплащането му до 30 септември 2022 г.
Указанията по помощта са качени на сайта на ДФ „Земеделие“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X