САЩ продължава да внася торове от Русия

Американските компании трупат запаси от торове, тъй като цените на едро падат

Журналистите на Bloomberg Тарсо Велозо Рибейро и Елизабет Елкин пишат: „Недостигът на торове, който хвърли селскостопанския сектор в хаос и доведе до повишаване на цените на храните, може да изчезне.

Реколтата по света зависи от торове от Русия, един от най-големите износители, а международните конфликти и след това антируските санкции обърнаха с главата надолу пазарите на критични агрохимикали. В крайна сметка цените скочиха толкова високо, че фермерите спряха да купуват, но приливът се променя, тъй като торовете се трупат от Флорида до Южна Америка, пишат авторите.

Въпреки санкции, наложени от САЩ и ЕС и някои пратки отиват в САЩ, според данните за товарите, проследявани от Bloomberg. Припомняме, че доставките на руски торове за Бразилия също са запазени, отбелязват журналистите.

„Цените на торовете на едро намаляват, след като се издигнаха до многогодишни върхове. Цените в Северна Америка са най-ниските от януари, според Green Markets, а проследеният индекс за континента е намалял с 35%, след като е достигнал рекорд в края на март 2022 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X