Въстанието на фермерите в Европа: След Холандия, вече и в Германия и Полша

Холандски фермери протестираха в цялата страна срещу планираната от правителството регулация на азота. След безредиците в Холандия през уикенда започнаха протести и в Германия.

В цяла Германия фермерите караха по мостове, за да привлекат вниманието. В Северен Рейн-Вестфалия, Хесен, Бавария и Хамбург фермерите обединиха сили за мирни протести, включително чрез Land Secures Supply Organisation (LsV, преди: „Земята създава връзка“ NRW). Днес предстои протестите да бъдат разширени.

Франк Кисфелд, който е организиран от LsV в Северен Рейн-Вестфалия, каза пред t-online.de за „колони от трактори“ и за мостове, на които са се образували групи от хора.

Около дузина фермери от неговия регион вече са пресекли границата през последните няколко дни, за да подкрепят протестите на холандските си колеги, както той съобщи на t-online.

В Хееренберг германски и холандски фермери протестираха заедно и блокираха кръгово кръстовище.

„От солидарност и защото знам, че и при нас е така“.

Маркус Бльомер, който управлява ферма в Реде, близо до холандската граница, също отиде в Холандия. От солидарност, както казва фермерът. „И защото знам, че за нас ще бъде същото“, казва той.

Няма значение дали става дума за водни проби или доказано изрядни райони. Земеделските площи ще бъдат взети под опеката на правителството и обявени за червени зони. Намесата в животновъдството, свободата при оплождането или отнемането на имуществото – всичко това отива почти към забрана на частното земеделие. Тези правила биха поставили фермерите в тежко положение.

„Страхувам се, че нещо подобно ще се случи и с нас“

Йеле Тюнте, фермер от Бохолт, също беше част от протестите. „Приех, защото ние, фермерите от Германия, винаги проявяваме солидарност с тези от Холандия. Освен това не разбирам как нашата гилдия може да бъде изхвърлена така. И аз също исках да отида на протестите, за да могат другите да видят, че проблемът може да засегне и нас в Германия, казва той пред agrarheute. Общо 30 фермери от граничния регион окупираха мостове на магистрали, за да покажат солидарност с фермерите в съседна Холандия.

„Да, опасявам се, че нещо подобно ще се случи и тук. Вече се случва, например чрез разширяване на червените площи или чрез забрани в природните резервати.

В Бавария фермери протестираха на мостовете на A96Memmingen и Mindelheim

В NRW фермери от област Rhein-Sieg протестират срещу екологичните разпоредби, които вече трудно могат да бъдат изпълнени.

Днес (11 юли) Асоциацията на фермерите на Саксония-Анхалт e. В. призова да подкрепи движението.

Междувременно в Нидерландия беше изгорен супермаркет на фондация на Бил Гейтс, който продава изкуствено месо. Съдружник в него е зам. министър на земеделието на Нидерландия – един от радетелите за Закона за ограничаване на азотните емисии и драстично намаляване на животновъдните ферми в страната.

Полските и италианските фермери също излязоха на пътищата.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X