Министерството на земеделието избра Десислава Бонева за съветник на министъра

Министерство на земеделието избра Десислава Бонева за съветник в политическия кабинет. Тя е докторант към катедра „Фитопатология“, с научна специалност „Растителна защита“ в Аграрния университет в Пловдив. Десислава Бонева бе избрана за пълноправен член в екипа на министър Явор Гечев след проведен конкурс.

Семейството на Бонева се занимава със зърнопроизводство повече от 30 години. От малка е част от аграрния бизнес и съпътстващите го проблеми. Студентката притежава сертификат за стаж по програмата „Молекулярна характеристика на вирусните заболявания, причинени от фитоплазмени гъбички“ към Erasmus+ и  e наградена за „Студент на годината 2020“ към Аграрен университет за високи постижения в образованието и личностното развитие в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“.

В конкурса взеха участие повече от 20 студенти. Участниците бяха от различни висши учебни заведения, сред които Лесотехническия университет, Тракийски университет, Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и от Института по почвознание, агротехнологии и защита на растенията „Никола Пушкаров“.

Десислава Бонева е израснала в земеделието, тя е едно от трите деца в семейството на известният български земеделец от Каварненско – Владимир Бонев.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X