Националният съюз на градинарите ще покаже качествена българска продукция на FRUIT LOGISTICA 2023

Националният съюз на градинарите в България ще участва със свой щанд във водещото световно изложение на глобалния бизнес с пресни плодове и зеленчуци – FRUIT LOGISTICA 2023 в Берлин. От  8-ми до 10-ти февруари 2023 членове на НСГБ ще представят  в германската столица качествена българска продукция и нови концепции за печелившо и устойчиво производство. Участието на българските производители се осъществява с подкрепата на Министерството на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“.
 
Производителите на плодове и зеленчуци по целия свят се сблъскват с предизвикателството да снижават разходите си за производство и да намалят въздействието върху околната среда. Към това трябва да прибавим галопиращите цени на семена, торове и препарати, на оборудването и енергоносителите, недостига на работна ръка и не на последно място – изненадващо топлата и безснежна зима и продължаващата няколко години суша, която очертава нелека картина пред българското земеделие. На този фон Съюзът на градинарите поема инициативата да подкрепи конкурентоспособността на българските плодове, зеленчуци и цветя, и да съдейства за представянето им не само на българския, но най-вече на международните пазари за повишаване обема на износа, разказва Мариана Милтенова, председател на УС на Съюза на градинарите в България.
 
Вижте повече за българското представяне в приложените файлове.
 
FRUIT LOGISTICA е водещото търговско изложение за глобалния бизнес с плодове и зеленчуци и представлява цялата верига с добавена стойност за индустрията с пресни продукти, от производителя до мястото на продажба. Повече от 3300 изложители от 91 страни представят своите продукти, услуги и технически решения на FRUIT LOGISTICA. Около 73 000 търговци и търговски посетители от 135 страни взеха участие в  последното събитие.
 
 
За допълнителна информация: Национален съюз на градинарите в България 
Мариана Милтенова, председател на УС: тел. 0888503478, [email protected].

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X