Дни на полето в Добруджа 2023 ще се проведат от 25 до 27 юли!

За втора година организатор на платформата Дни на полето, носеща чистата енергия на полето, житото и хляба, е Добруджанският съюз на зърнопроизводителите, част от НАЗ, с председател Радостина Жекова. Платформата вече се превърна в място на среща на земеделци и професионалисти, хора, влюбени в земята и това, което правят. Дните на полето са посветени на хляба и хората, които го отглеждат, на земеделието и бъдещите поколения, които да бъдат отгледани с любовта към земята, труда и българското. Миналогодишното издание на платформата пожъна огромен успех и тази година българските земеделци отново очакват събитието с нетърпение.

Дните на полето се провеждат след жътва. Когато реколтата е прибрана и производителите имат време за равносметка и срещи с приятели и колеги. Да се видят, да поговорят, да се повеселят, но и да се подготвят за следващата кампания. Точно това им предоставят Дните на полето. Тази година традицията ще бъде спазена и Дните на полето в Златна Добруджа отново ще съберат на едно място земеделци от цялата страна, фирми в сектора, наука, образование и много забавления.

Отново платформата ще се превърне не само в полезно изложение, но и в място, където ще могат да се срещнат колеги и партньори, да обменят опит и мисли, да опитат вкусна добруджанска храна, да послушат българска музика от богатата съпътстваща програма, а и да се повеселят заедно. И тази година са предвидени много забавни и образователни активности за най-малките и най-важните посетители – децата. Незабравимото преживяване на посетителите вече е традиция. Нова е само локацията –  5ТИ КИЛОМЕТЪР, гр. Добрич, полета ЕЛ-СИ ООД.

Мащабният полеви празник ще продължи 3 дни, в които освен практическа информация, фермерите ще видят представяне на машини в реална работна обстановка. Всичко това ще бъде съпроводено от много забавления, игри, презентации, музика и награди.

Двигателят зад тази огромна организация, започнала от идеята, преминала през засяването на семената и организирането на всички детайли, е чаровната и неуморна Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

На Дните на полето участват голяма част от фирмите, заети в агробизнеса. Земеделците ще имат възможност да видят в реални условия на полето стотици  хибриди с царевица и слънчоглед, предоставени от водещи семенарски компании. Партньори на уникалния земеделски празник са още фирми за листни торове и подхранване на полските култури,  компании за земеделска техника, застрахователи, банкови институции, доставчици на гориво, преработватели, фирми за иновации и технологии.

Земята и земеделието са в кръвта на добруджанци. Тази своя любов и отдаденост те искат да споделят с всички свои колеги от цялата страна. Истински празник на земята и земеделието, наречен Дни на полето, с много труд, желание и оптимизъм организират от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Защото въпреки кризи и катаклизми, земеделието е основата на всичко и ще го има. А къде другаде е мястото на тези Дни на полето, ако не в житницата на България – Добруджа.

Освен демонстрация на сортове, хибриди, препарати, торове и машини в реални условия, целта е Дните на полето да се превърнат в празник на земята и земеделието, да отдадат чест на уважението ни към хляба, да станат празник на плодородието и надеждата, платформа за привличане на младите в този нелек бизнес, място за среща между колегите след добре свършена работа – след жътвата на пшеницата и рапицата. А освен това да бъдат връзка между производители, търговци, наука, образование, преработватели и финансиращи и застрахователни институции.

Ето и списък на фирмите, заявили участие в Дните на полето до този момент:

 Най-доброто от портфолио семена и препарати за растителна защита, листни торове на:

ДЗИ Тошево, Сортови семена Разград, Суммит Агро, Bayer, BASF, FMC, Corteva Agrisceience, Lidea, MAS seeds, NUSEED, Sufflet, Saaten Union, Syngenta, LG, UPL, ABC, KWS, Axerial, Амитица, LEBOSOL, Panamin, BioAktiv, ЕКОФОЛ, Lumbreco, Sufflet, UPL, Summi Agro, Агроконтакт-Георгиеви.

Торове:

KWS, Агрополихим, Смарт Агро-България, Тимак Агро България, SEMBODJA, Хелагролип

Иновации, технологии, машини:

НИК, Meteobot, Металагро, Агро Велес, Bio fermato, Агрохол, Агромашина, Мадара, Стойчеви 57-62, Агропът 2011, Иновекс, ЕТ Пряспа-Светлозар Киров.

Уникредит са част от Ден на полето 2023.

ГреКо- застрахователят на българският земеделец.

В Дни на полето ще вземе участие и българската компания за въглеродно земеделие Carbonsafe.

Програмата ще е наситена с песни, танци, забавления.  Добруджа отново ще каже „Добре дошли!“ на гости от цяла България.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X