Български фермерски съюз има нов управителен съвет

Български фермерски съюз има нов управителен съвет, който е съставен от 9 човека. Това се случи на проведеното общо събрание на организацията, която е член на европийската „КОПА – КОДЖЕКА“. В него влизат досегашните Георги Стоянов, който е и председател на БФС, Иван Механджийски, Атанас Керезов и Петър Лазаров. Механджийски е животновъд и председател на Сдружението „Развъдна асоциация на българските породи говеда – Родопско късорого, Българско Родопско и Искърско говедо“. Атанас Керезов и Петър Лазаров са земеделски производители.

Новите членове на управителния съвет са Преслав Борисов, Николай Иванов, Тодор Бъзински, Николай Вюстен и Ваня Боюклиева. Преслав Борисов е зърнопроизводител и бивш зам.-министър на земеделието и храните. Николай Иванов е управител и съдружник в „Агролес 2014“ ООД, познати под търговска марка „Щастливата ферма“. Тодор Бъзински е главен мениджър на „Боровица“ ЕООД, а Николай Вюстен – управител и едноличен собственик на капитала на „Бългериън фиш фармс ЕООД. Ваня Боюклиева е зам. председател на Централния кооперативен съюз.

„Новият управителен съвет си поставя за цел да привлече много нови членове в организацията. Интересът е голям и вече доста земеделски производители проявяват интерес да се присъединят към нас“, заяви председателят на БФС Георги Стоянов.

Български фермерски съюз има за цел да обедини целия агросектор, като намира най-добрите практики, с които всеки един земеделец да бъде задоволен. Затова всеки един член е поканен да присъства на срещите на управителния съвет, на които е свободен да споделя идеи и да взима решения за бъдещите дейности на съюза. Всяко мнение и обратна връзка се взимат под внимание. На база зародилите се казуси и откритите проблеми по време на тези срещи, БФС изготвя различни становища и участва в различни работни срещи. Всяка от дейностите се коментира с членовете, за да сме сигурни, че това, което правим, е от полза на всеки земеделец, подкрепящ нашите идеи и практики.
Ако сте член, силно вярващ в нашата задача и сте готов да заемете допълнителен ангажимент, вие можете да създадете областна структура, ако вече няма такава, и да представлявате съюза в района. Ако сте избран да участвате в самото управление, вече имате ангажимент да се включвате на срещите на съвета.

БФС е член на най-голямата европейска земеделска организация „КОПА- КОДЖЕКА“. Това е най-влиятелната европейска организация на фермерите и техните кооперативи в ЕС. Тя представлява интересите на своите членове в Брюксел, с най-висока представителност в селскостопанския сектор в Европа. В нея влизат над 28 млн. фермери и техните семейства, както и около 38 000 кооперации.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X