Управляващият орган на Стратегическия план проведе информационна среща с браншови организации

Заместник-министрите на земеделието и храните Таня Георгиева и Александър Йоцев проведоха онлайн информационна среща с браншовите организации, членове на Комитета по наблюдение на Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (СПЗРСР) 2023 – 2027 г. Целта беше да се запознаят с изпратените до момента материали по текущата писмена съгласувателна процедура за одобряване на финалните промени в интервенциите, включени в него.

Представени бяха предложените до момента промени при интервенциите за директни плащания, пазарни мерки, както и компенсаторните и инвестиционни мерки от Стълб 2.

По време на срещата заместник – министър Георгиева призова участниците да използват оставащия срок до 18 октомври 2023 г. и да подават своите предложения преди изтичането на процедурата. Тя допълни, че всички официално постъпили аргументирани предложения ще бъдат разгледани.

Заместник – министърът напомни, че изпращането на Стратегическия план към Европейската комисия може да стане само и единствено след като членовете на Комитета одобрят предложенията за изменение по него и дадат мандат на Управляващия орган на СПРЗСР 2023-2027 г. за провеждане на финални преговори със службите на Комисията.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини