Силно и мащабно издание на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ през 2024 г.

Международен панаир Пловдив очаква най-силното издание на трите международни изложби – АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, догодина. Те се провеждат заедно за девети път и оформят мегафорум за агробизнес и храни без аналог на Балканите. Оптимистичните очаквания се базират на подадените до момента заявки за участие и наетите площи. По данни на търговския отдел на Панаира има ръст от 30 % и на двата показателя в сравнение с миналото издание. Това налага строителство на повече щандове и разширяване на експозициите в допълнителни палати. Предстоящото издание ще затвърди форума като най-голямото икономическо събитие за земеделие, лозарство, винарство и хранителна индустрия в Югоизточна Европа. Традиционно то привлича производители и търговци с възможностите за директен маркетинг сред многохилядна аудитория и бизнес договаряне с контрагенти и посетители от цял свят.

Деветото издание се реализира отново под егидата на Министерството на земеделието. Партньори в организацията на Международен панаир Пловдив са АГРОТЕХ, Селскостопанската академия, Съюзът на енолозите, Университетът за хранителни технологии, браншови организации и търговски камари.

АГРА 2024 обхваща всички сектори на земеделието: наука, практика, технологии, техника, продукти, иновации и услуги в земеделието и животновъдството. Посетителите ще видят модерна земеделска техника, огромно разнообразие на семена, зеленчуков разсад и овощни дръвчета, градинарски и фермерски инвентар, торове и препарати за растителна защита, високи технологии в земеделието, поливни съоръжения и автоматизирани системи за всеки етап от производството на земеделска продукция на открито и в оранжерии, машини и съоръжения за животновъдство. Всичко за малкото лично стопанство, за средни и големи ферми, за агробизнеса и свързаните дейности ще бъде налично в Международен панаир Пловдив от 20 до 24 февруари 2024 г. Развитието на АГРА като изложение за иновации в областта на агробизнеса определя възходящия тренд на изложбата и нейните мащаби. Конкурсът за иновации е неизменна част от богатата съпътстваща програмата и по правило е обект на широк обществен, професионален и медиен интерес.

Международните изложби ВИНАРИЯ 2024 и ФУДТЕХ 2024 ще посрещнат изложителите и посетителите с атрактивна визия и нова локация. Градът на виното и деликатесите вече се изгражда в просторната Палата №8, а технологичната зона остава в Палата №11. 31-ото издание на изложбата за лозарство и винарство ще представи традиционни и утвърдени винарни, бутикови изби от различни региони и държави. Любители и професионалисти ще се насладят на  презентации и дегустации на елегантни вина от цял свят, маркови алкохоли, екзотични напитки, екстравагантни и смели комбинации на аромати и вкусове. За първи път Международен панаир Пловдив осигурява на изложителите винопроизводители участие с един свои продукт в Международния конкурс „Златен ритон“. Той се организира по световни критерии и се провежда в партньорство със Съюза на енолозите в България и Университета по хранителни технологии. Наградите „Златен  ритон“ от ВИНАРИЯ са най-престижните отличия във винопроизводството и гаранция за световно качество. Посетителите ще имат възможност да опитат от вината с престижния приз. Едновременно с това ще се включат и в най-очаквания и желан за всички издания конкурс – Изборът на потребителя. Той е запазената марка на ФУДТЕХ – най-динамично развиващата се изложба за суровини и храни от цял свят. 29-ото издание на форума ще впечатли с гурме деликатеси и тънки мезета с автентичен български вкус и произход. Отново ще бъдат представени меса и месни консерви от екологично чисти райони по разнообразни рецепти. Сирена, кашкавали и млечни продукти от семейни мандри и екостопанства са сред експонатите на изложбата. Сладка и мармалади, шоколадови и захарни изделия (в естествени и плодови вариации), тахани, растителни масла, лютеници, сосове и разядки. Богата гама от пикантни, екзотични или натурални продукти са част от каталога, който обещава експлозия от вкусове на ФУДТЕХ 2024.

 

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X