Енергия и зърно в Специализираното изложение SPP EXPO на АГРА 2024

За първи път в рамките на АГРА ще се проведе първото по рода си специализирано изложение на технологии за съхранение и преработка на зърно, производство на енергия от ВЕИ в земеделските стопанства – SPP EXPO. От 20 до 24 февруари 2024 г. в Международен панаир Пловдив ще бъдат представени начините за добавяне на стойност към реалното производство, защото добавената стойност създава устойчивост!

Специализираната изложба SPP EXPO ще покаже най-съвременните технологии и средства за съхранение, преработка и обработка на зърно, както и последно поколение системи за мониторинг и управление на ВЕИ централи и съоръжения за съхранение на енергия с акцент върху соларните активи. Сред участниците в изложбата се открояват световноизвестни търговски марки като Satake Europe Limited, Schmelzer Bulgaria, Westrup ApS, FrigorTec, KSTAR Smart  Energy, i-EM и ENERGY NET. На изложбената площ могат да бъдат открити модели на системи за вентилация и охлаждане на зърно, системи за мониторинг на температура и влажност, машини за почистване и калибриране на зърно, както и такива за лющене и белене на ориз и слънчоглед.

Изложбата включва още предложения за съхранение на зърно в хоризонтални складове и метални силози, съоръжения за транспорт на зърно, тръбни системи за самотечен транспорт на насипни материали и много други решения за качественото складиране на зърно и добавянето на стойност на суровини и активи. Акцент в изложбата ще бъдат съоръженията за съхранение на енергия и платформата за мониторинг и управление на ВЕИ централи, представени от ENERGY NET. Въпросът с енергийния ресурс е ключов за всяко стопанство, затова фермерите ще получат ценни съвети и нагледни модели. Освен това осъществяването на проекти, които интегрират енергийни и земеделски аспекти, може да доведе до синергия и по-висока ефективност. Перспективите в тази област са огромни и специализираната изложба в рамките на АГРА 2024 се фокусира върху иновативните решения в земеделската индустрия.

 

Пресцентър на Международен панаир Пловдив

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини