Живко Живков: Ел Би Булгарикум ще работи само с българско мляко

Целта ни е да установим трайни отношения с българските производители на мляко и да им гарантираме сигурни и дългосрочни договори, заяви изпълнителният директор на Ел Би Булгарикум Живко Живков

“Служителите на Ел Би Булгарикум искаха да се върне диалога между ръководството и тях. За тях бяха важни не само финансовите въпроси, но и тези, свързани с материално осигурителна база, контактите с ръководството и други дребни неща, които са останали позабравени с времето. Протестите спряха, сключихме споразумение със синдикатите и договорихме 10% увеличение в трудовите възнагражденията със задна дата от 1 май. До края на тази седмица ще бъде направена необходимата организация, гака че през следващата седмица служителите да получат увеличението си. Те искаха 30% увеличение. Това е твърде много за 20 дни да взема такова решение. В рамките на следващите 3 месеца ще направим нова среща, в която да установим какви са резултатите и да продължим напред. Към момента служителите са 150”, заяви изп. директор на Ел Би Булгарикум Живко Живков в интервю за “Хоризонт”.

“В първите дни се задъхвах от събития и казуси в информационния поток, свързани с дружеството. Ще облека отговора си към тези събития в бъдещи решения. Скелетите от гардеробите трябва да си останат там. Това отнема много от енергията на хората и моето желание е това да бъде прекратено, нещата от миналото да си останат там и да гледаме напред”, допълни той.

“Ел Би Булгарикум е уникална марка и никой не бива да си помисля, че може да се сложи ръка върху собствеността, патента или пр., компанията остава държавна”, заяви той по отношение на собствеността на дружеството.

“Финансовото състояние на дружеството е справедливо. Хората могат да бъдат спокойни както от продукцията, която влиза за преработка, така и за крайните продукти на рафтовете в магазина. Финансовото състояние на дружеството ще се стабилизира”, коментира изп. директор.

В България има млечни ферми, които са на световно ниво със сигурност. Въпрос на взаимоотношения между ръководството на “Ел Би Булгарикум” и производителите е това да достигне до нашите предприятия, да бъде преработено. Нашето предприятие работи изключително и само с българско, качествено мляко. Не бих си помислял нито литър мляко да влезе, извън българското, защото “Ел Би” е защитена българска марка. Имаме увереността от всеки, който иска да произвежда качествено мляко на реални, справедливи цени за двете страни да остави продукцията си, която ние да преработим и изкараме на пазара”, заяви Живков.

“Ежедневно от складовете излиза продукция. Складовете не са препълнени. Има технологично време за зреене на сирене и кашкавал. С голям процент са завишени продажбите на кисело мляко и сирене в последните седмици”, допълни още той.

“Целим увеличение на обема на производство. Ако сега се фокусираме върху 500 тона на месец преработена сурова продукция, искам да края на годината да постигнем увеличение с още 100-150 тона. Това е разковничето и моя бизнес план. Там трябва държавата да инвестира в разширяване на производствената база. Разбира се, без наука няма производство в държавата. Необходима е една много добра лаборатория, за да подобрим условията за създаване на различните и интересни видове щамове  и закваски, които са лицето и портфейла на Ел Би Булгарикум”, заяви Живков.

“Задължително в моята стратегия и тази на борда е тотална промяна на  маркетинга и предлагането на нашата продукция. Трябва да станем по-модерни и силни продукти и да подобрим конкурентноспособността на предприятието. Ще разширим продуктовата гама и присъствието си на пазара”, коментира още той.

“Има какво да се направи за дружеството и с екипа, който градим в момента ще го постигнем. Представям си красиво бъдеще за Ел би Булгарикум, разширяване на продукцията и производствения капацитет на предприятието”, обясни Живко Живков.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини