Ел Би Булгарикум във Видин ще бъде обновено по Стратегическия план на ОСП

Не се предвижда изграждане на друга база в България, а само нов лабораторен обект в София

 Както знаем екипът на Ел Би Булгарикум във Видин отново беше развълнуван от това, че производствената база във Видин е остаряла и дълги години не е ремонтирана.

Но днес по този повод и опасенията на колектива министърът на икономиката отговори в парламента, че ремонтът на базата за производство във Видин е една от първите задачи на министерството и ремонт ще започне наесен.

Освен това е предприето едно повишение на заплатите с 10%, което през септември ще бъде обект на нов разговор за второ повишение на заплатите на работниците и служителите с още 20%, както е договорено със синдикатите и работещите.

Що се отнася до обновяването на материалната база на предприятието във Видин министърът каза, че сигурно ще се разчита и на Стратегическия план на ОСП.

Той заяви, че е солидарен с исканията на работещите за подобряване на състоянието на предприятието. И от есента, освен ремонт, ще предстои и оглед откъм енергийната ефективност на мощностите, както и за евентуално изработване на проект за фотоволтаични системи по Стратегическия план.

Ще се анализира и състоянието на производствената техника за производство на млека, сирена и др.

Не се предвижда изграждането на нова производствена база другаде в България

За това успокои икономическият министър видинчани и заяви, че само става дума за разширяване на лабораторния  комплекс в София.

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини