Всички се интересуват от Египет като купувач на пшеница, но държавата още не купува

Египетският държавен купувач на зърно все още не е закупил пшеница, водят се неофициални преговори с доставчици , които са започнали по-рано тази седмица , съобщава Oilworld , позовавайки се на информация от търговци от Европа и Близкия изток.

Търговци са споделили пред Ройтерс, че Главната администрация за доставка на стоки (GASC) все още преценява цените, поискани в неофициалните преговори, и все още обмисля дали да закупи зърно чрез традиционния тръжен процес или директно.

Ройтерс по-рано съобщи, че GASC е водила преговори за закупуване на до 1,8 милиона тона пшеница от продавачи, включително Русия, на обявена свободна цена от около 248 долара за тон, платима чрез 270-дневни акредитиви.

Не мисля, че се водят истински преговори. Може би  проверяват цените. Те се интересуват от руски доставки, а руските цени напоследък бяха по-ниски при частни сделки, отколкото при държавни търгове“, казва един от европейските търговци, цитиран от Ройтерс.

Втори източник е заявил, че офертата вече е направена и доставчиците очакват отговор от GASC, която обмисля по-отворени поръчки чрез търг.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини