Извънземеделските доходи – все по-важни за фермерите

Все повече земеделски домакинства в САЩ разчитат на доходи извън селското стопанство, разкрива проучване на Университета на Мисури. Според изследването, 82% от доходите на земеделските домакинства идват от извънземеделски дейности, като причините за това включват стабилни доходи, здравни и пенсионни осигуровки.

Резултатите показват, че селските общности имат все по-разнообразни икономики. Успехът на земеделския сектор в тези региони зависи от другите сектори на икономиката. Само 6.5% от работещите в селските райони са заети в земеделието, като повечето хора работят в сферата на услугите.

Проучването подчертава важността на извънземеделските доходи за младите фермери, които чрез тях намаляват финансовите рискове и подпомагат развитието на бизнеса си. Разнообразните индустрии и свързаността между селските и градските райони са основни фактори за устойчивостта на тези общности.

Източник: CoBank

Комбинирането на земеделието с производството на зелена енергия може да увеличи значително добивите и доходите на фермерите

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини