„Ел Би Булгарикум“ връща доверието на българите в истинските млечни продукти

Истинските млечни продукти не са мит – „Ел Би Булгарикум“ пуска пробиотичен айрян без лактоза

В свят, в който думата „млечен“ често се разтяга до неузнаваемост, „Ел Би Булгарикум“ остава вярна на класиката – истински, здравословни млечни продукти, направени от 100% българско сурово мляко. Тази позиция затвърди и изпълнителният директор на компанията Живко Живков, който подчерта, че дебатът за фалшивите млечни продукти е повече от необходим. Според него вниманието на потребителите трябва да се насочи към качествените мляко, сирене и кашкавал, а не към компромисните варианти.

Но в България традициите не са просто хубава дума. „Ел Би Булгарикум“ е държавна млекопреработвателна компания с над 60 години история, комбинираща изпитани рецепти и най-съвременни научни разработки. Доказателство за това е и най-новото ѝ предложение.

Новото попълнение: пробиотичен айрян без лактоза

Тази година „Ел Би Булгарикум“ реши да направи символична препратка към традициите – на 14 февруари, наред с виното, на пазара се появи и един друг продукт с дълбоки корени в българската история – пробиотичен айрян без лактоза. Произведен от висококачествено българско сурово мляко, този айрян е част от здравословната линия на компанията PROWAY. Иновацията не е просто поредната маркетингова кампания – тя е резултат от научна работа, която цели да предложи истински млечен продукт, достъпен за хора с лактозна непоносимост.

Как работи технологията?

При традиционното млекопреработване лактозата – млечната захар – остава в продукта, което затруднява храносмилането на хора с непоносимост. Технологията на „Ел Би Булгарикум“ решава този проблем, като разгражда лактозата до по-лесно усвоими компоненти – галактоза и глюкоза, без това да променя вкуса или ценните хранителни качества на айряна. Резултатът? Всички могат да се насладят на класическия вкус на айряна, без неприятни стомашни реакции.

Пробиотичната сила

Новият айрян не просто премахва лактозата – той е истинска пробиотична бомба. Всяка бутилка съдържа над 50 милиарда живи пробиотични бактерии от специално селектирания щам Lactobacillus plantarum, известен с ползите си за храносмилането, имунната система и стомашно-чревното здраве. Допълнително продуктът е обогатен с висококачествени суроватъчни протеини, което го прави отличен избор за хора с активен начин на живот.

Не просто здравословен, а и вкусен

Здравословните храни често се асоциират с компромиси във вкуса. Това не е случаят тук. Безлактозният айрян запазва плътността и свежестта на традиционния айрян, с което вече впечатли първите си дегустатори. Представен още през ноември на международното изложение „Пътят на млякото“, продуктът получи категорично одобрение от посетителите, които го определиха като „айрян без компромиси“.

Къде може да се намери?

Пробиотичният айрян без лактоза вече е наличен в фирмените магазини на „Ел Би Булгарикум“, в големите търговски вериги и в онлайн магазина на компанията – www.prowaystore.bg.

В свят, в който все по-често търсим храна, на която можем да се доверим, „Ел Би Булгарикум“ прави именно това – връща доверието в истинските млечни продукти.

 

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини