Открийте иновациите на Суфле Агро: Вашият път към високодоходни пазари тази есен!

С оглед на климатичните промени, както и заради нуждите на сеитбооборота, фермерите все повече търсят нови култури. Такива им предлага Суфле Агро България. Но освен това от компанията решават проблема и с пазара на тези култури и добрите изкупни цени с опцията за обратното им изкупуване. На среща със земеделски производители и партньори, която се проведе в Правец, Суфле агро България представи предложенията си от ечемик – пролетен и есенен, твърда пшеница царевица, слънчоглед и сорго.

Планираме да продължим дейността си при масовите полски култури и в сегмента пивоварен ечемик, но също така да развием някои нишови култури, обясни Евгений Динев, мениджър вложения и маркетинг мениджър на Суфле агро. Идеята ни е да се развие цялостен кръг – от продажбата на семената, през съветите на агрономите ни, предоставянето на опцията „вложения“, до обратно изкупуване на продукцията. В краткосрочен план това вече го правим с твърдата пшеница и със соргото. При царевицата и слънчогледа също имаме конкретни планове, при които ще предложим обратно изкупуване.

За соргото Евгений Динев обясни, че това е нишова култура, при която ще търсят фермери-партньори и са сигурни, че ще намерят. Защото соргото 3 много подходящо за сухите и горещи условия, каквито вече има и в България и е добра алтернатива на царевицата.

Ще се опитаме да помогнем и на българските фермери с диференцирането на производството и с разширяването на площите с тази култура, казва Динев. Според него тя може да бъде много перспективна и благодарна и да се наложи по райони и у нас.

За първи път през миналата година  Суфле Агро е предложила семена от сорго и от твърда пшеница с опцията за обратно изкупуване, казва той.

Във връзка с налагането на устойчивото земеделие за фермерите, от Суфле Агро още информираха, че в портфолиото им освен ПРЗ, биостимулатори, продукти с  намалено присъствие на пестициди, при семената ще наблягат и на

покривните култури и на различни смески, които вече масово се използват от западните фермери

Ще ги налагат и в България, като са уверени, че това е един сериозен изход при  климатичните затруднения и при създаване на шансове за по-голяма устойчивост на стопанствата. Според агрономите на Суфле Агро  ползата от покривните култури е голяма, те започват да се налагат и у нас, макар и бавно.

Портфолиото на компанията е значително разширено и подобрено. Soufflet Agro създава цялостни решения за растителна защита и хранене на масовите култури в България.

Soufflet Agro притежава собствен бранд торове за вегетационно подхранване, разделени в няколко сегмента – листни торове за подхранване с високо съдържание на конкретни микро- и макроелементи, както и по-иновативните биостимулатори.

Компанията предлага собствен бранд семена. Портфолиата са широки – царевица, слънчоглед, сорго, соя, грах, семена за междинни култури. Има завод в Чехия, специализиран в разработката на различни покривни култури. По този начин може да изпълни поръчки на клиенти с изисквания при комбинация на различни култури. При продуктите за растителна защита Суфле Агро България предлага както собствено портфолио от ексклузивни продукти, така и добре познатите решения на пазара.

Говорейки конкретно за есенната сеитба трябва да отбележим, че виждаме, че

много добре върви новата услуга на компанията, която предлага мобилни станции за заготвяне и обеззаразяване на семената за есенната сеитба

За предстоящата кампания, освен семена от пивоварен ечемик и пшеница, компанията предлага и заготовката на качествени семена от собствената  реколта на фермерите.

Забелязва се, че и в Северна и в Южна България вече се търси усилено тази услуга, от която стопаните са много доволни – освен от качеството на работата, и от това, че по график и заявка, услугата им идва в стопанския двор, силно улеснявайки ги в трудоемката част по заготовката за предстоящата сеитба. Бързо и качествено, нашите машини почистват, калибрират и третират между 10-12 тона на час, казват от Суфле Агро.

През последните 6 месеца екипът на компанията също е значително увеличен и покрива цялата страна.

Вече има 4 регионални мениджъри и съответните търговци, които покриват цяла България. На терен в страната има 21 души, които са агрономи и ще извършват консултации на земеделските стопани, както и ще им помагат с практически насоки и съвети.

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини