ОЗП обяви протестна готовност, но ще се съобрази със сроковете, дадени от правителството за изплащане на украинската помощ

В обръщение към членовете на Обединени земеделски производители, председателят на организация Венцислав Митков, съобщи, че след проведено вчера заседание на УС е решено да се обяви протестна готовност.

Ефективни действия засега няма да има, обяви Митков, който прозрачно информира членовете си, че ОЗП разбира дилемата пред която е изправено правителството в момента и вярва, че държавата ще изпълни обещанията си пред земеделците.  Протестната готовност обаче остава, за да може членовете на ОЗП да са сигурни, че организацията ще следи и гарантира изплащането на средствата, които са необходими на нейните членове. От Обединени земеделски производители ще изпратят официално писмо в Министерство на финансите.

Припомняме, че ОЗП още от началото на сагата с украинската помощ предупреждаваше, че проблеми могат да възникват и средствата трябва да са заложени в бюджета. Тогава обаче те не бяха чути от останалите браншови организации.

Loading

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини