Fendt Rogator 600 – Самоходна пръскачка за професионалисти

В растителната защита има едно име, което дава прецизно управление на крилата, лесна работа и оптимално и надеждно пръскане: Fendt Rogator. Многогодишен опит и редица ключови технологии са внедрени в иновативната самоходна пръскачка – Rogator 600, перфектно решение за всякакви нужди.
Eфективна растителна защита за отглеждане на здрави култури.
Самоходната пръскачка Fendt Rogator 600 отговаря на всички изисквания, които клиентите очакват от иновативна машина за растителна защита. Гъвкава и бърза, ефективна и нежна при работа, мощна и лесна за управление. С помощта на функциите SectionControl, VariableRateControl и VarioDoc Pro, ефективността се увеличава значително.
RG Aug2015 3438 siteРазработена в AGCO Grubbenvorst и сглобена в Hohenmölsen, машината съчетава над 50 години опит в растителната защита. В резултат се получава технология на приложенията, която е предпочитана от земеделците по света:
Перфектна позиция на крилата и следване на профила на терена; Нисък център на тежестта; 3850 л/ 5000 л/ 6000 л капацитет на резервоара и 500 л чиста вода; Индукционен резервоар с център за управление OptiFlow; Вътрешен радиус на завиване само 3,14 м; Гуми до 2,05 м и ъгъл на завиване от 35°; Гладка ходова част с клиренс до 120 см, за максимална защита на растенията; HydroStar CVT безстепенна трансмисия в комбинация с главини за колелата
CDS – Control Drive System; 40/50 км/ч при намалени обороти на двигателя; Центробежна помпа 785 л/мин; VisionCab на Fendt с > 4 m³ обем, идеална видимост и климатик; 16 т товар при теглене
6-цилиндровите двигатели AGCO Power, монтирани между мостовете на Rogator, имат максимална мощност от 235 до 307 к.с. Двигателят AGCO Power комбинира висока мощност и висок въртящ момент с нисък разход на гориво и отговаря на етап V за изключителна чистота. Благодарение на интегрираната система за управление ControlDriveSystem (CDS), безстепенната трансмисия HydroStar CVT и ротационната помпа, Rogator използва само мощността, от която се нуждае в действителност. Независимо от условията на управление, консумацията на гориво винаги е ниска.
Rogator 600 разполага с постоянно активен тракшън контрол и постоянно 4х4 задвижване.
Винаги е идеално балансиран, независимо от количеството гориво в резервоара. Разположението на двигателя спомага и за една тиха работна среда с ниво на шума от 69 dB в кабината.
Шасито на Rogator: Останете на линия с OptiRide
 РАСТИТЕЛНАТА ЗАЩИТА ОЗНАЧАВА ОПАЗВАНЕ НА РАСТЕНИЯТА 
Оптималното разпределение на тежестта опазва почвата и следователно нейния потенциал за добив. Независимо от съдържанието на резервоара, разпределението на тежестта в работно положение при Rogator е винаги 50:50.
Четириколесното задвижване на Rogator добавя гъвкавост и стабилност при управлението му. В мостовете му няма вътрешни пръстени; това намалява пораженията по реколтата до минимум. Задният мост лесно може да бъде контролиран през цялото време, ако например се наложи активно да коригирате отклонението по наклон. HydroStar CVT изпълнява функция на блокаж на диференциала посредством интелигентно разпределение на мощността. В екстремни ситуации всеки мост може да предава до 100% мощност.
Шаси с една греда
Единственото по рода си шаси с една греда осигурява оптимално разположение за всички компоненти. Този революционен дизайн на шасито предоставя база за оптимално разпределение на теглото, изключително лесна поддръжка и максимална подвижност вследствие на широкия ъгъл на завиване дори в комбинация с високи гуми. Въпреки това превозното средство остава практично и компактно с външна ширина от само 2,55 м.
Регулируемо, с пружинно окачване OptiRide шаси
Rogator е оборудван стандартно с хидропневматично шаси с пружинно окачване и система за активна стабилизация на шасито – за отлично управление и постигане на стабилност за предотвратяване на преобръщане, дори по наклонени терени. За да може да се управлява дори във високи култури без увреждане на растенията, Fendt предлага регулируемото шаси OptiRide с клиренс до 120 см. Хидравличният цилиндър на хидропневматичното шаси с пружинно окачване позволява регулиране на височината до 45 см. Затова в съчетание с гладката ходова част, Rogator може също да се използва във високи култури като царевица за късно третиране или третиране по време на цъфтеж на маслодайна рапица.
Високопроизводителна помпа
Ротационна помпа с опционален модул за самостоятелно заливане преди пускане в действие и дебит 785 л/мин, задвижвана от бордовата хидравлика load-sensing, захранва всички части за разпределяне на течност на системата. Дебитът на ротационната помпа предотвратява генериране на пулсации в линиите и осигурява максимална точност при пръскане. Прилаганите количества се контролират бързо и ефикасно посредством скоростта на помпата – помпата пренася само необходимото количество течност за пръскане, плюс посоченото количество за смесителя. Това помага на пръскачката Rogator 600 да отговаря точно на променящите се прилагани количества и различните скорости. Максималната производителност на помпата от 785 л/мин означава също, че прилагането на течни торове става лесно като игра.
Безопасно и лесно пълнене с минимални интервали на престой
ПРАКТИЧЕН ВСМУКАТЕЛЕН РЕЗЕРВОАР
504232 FendtRogator600 2001 BG siteВсмукателният резервоар с капацитет от 60 л е с производителност до 200 л/мин. Дори големи количества кристални продукти могат да се разтворят бързо и лесно със скорост до 33 кг/мин. Операторът пълни всмукателния резервоар от удобна височина и може да го сгъне лесно навътре и навън като използва газовите притискащи пружини. Дифузьорът за почистване на метални кутии се използва като лесен начин за промиване на кутиите за течност за пръскане и подпомага извличането дори на последната капка. Индукционният резервоар също може да се самопочиства, когато капакът е затворен.

Лесно почистване и идеално успоредно окачване
 ЗДРАВИ РЕЗЕРВОАРИ
Резервоарът за пръскане на пръскачката Rogator е изработен от HDPE (полиетилен с висока плътност). Налични са разнообразни размери на резервоарите в зависимост от модела. Формата на резервоара отговаря перфектно на рамата на машината, осигурява оптимално разпределение на тежестта и може да се източва напълно през 3-инчов фитинг за преливане. Тръбата за пълнене, която достига до дъното на резервоара, предотвратява образуването на пяна. Нивото на пълнене се определя от сензори за налягане на дъното на резервоара.
Почистване на резервоара
Автоматичната система за почистване на резервоара го почиства от горе до долу и промива крилото. Резервоарът за чиста вода съдържа 500 литра.
Сега дори по-леки
Пръскачката Rogator 600 се предлага стандартно с твърди, леки алуминиеви крила с ширини от 24 до 39 метра. Те са прикачени към машината посредством централна рама, която е не само здрава, но също осигурява изключително ниво на стабилност, когато се извършва пръскане при всякаква скорост. Поради много високата производителност и потенциал на тази машина, само този вид крила отговарят на най-високите изисквания в практиката.
Идеално позициониране през
цялото време
Хоризонталните и вертикалните движения на крилата, които може да се дължат на терена или на ускоряването и забавянето на машината, се отстраняват почти напълно от специалния демпферен цилиндър на Rogator. Същевременно системата намалява натоварването на главната рама до минимум. Поради ниското отклонение по вертикалната ос, няма припокриване и пропуски, които често могат да бъдат причинени от въртящите се крила (напред/назад).
Управление на височината OptiSonic
Благодарение на системата за управление на височината на крилата Opti-Sonic, десните, средните и левите страни на крилата следват автоматично и поотделно профила на терена.
Максимален комфорт, всекидневна употреба
 РАСТИТЕЛНАТА ЗАЩИТА Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ
За да се използва най-добре краткото време за най-добро приложение, трябва да е наличен пълният капацитет и на човека, и на машината, дори в дългите работни дни. За комфорт на оператора, кабина Fendt VisionCab предлага голямо вътрешно пространство – 4 м³, както и максимално пространство за краката, за да се чувства удобно. Извитото стъкло с площ от 6,4 м² гарантира оптимална и преди всичко, всестранна видимост без заслепяване, по всяко време на деня и нощта. Тъй като операторът играе съществена роля, VisionCab осигурява един тих оазис с нива на звука по-малко от 70 dB(A).
Незабавно получавате ориентация и си вършите работата безопасно
Както при всяка машина Fendt, елементите за управление са ергономични и лесно достъпни. Това осигурява интуитивна, лесна и логична работа. Използвайки мултифункционалния джойстик, всички ключови функции на машината се управляват лесно. 3-степенните филтри с активен въглен почистват входящия въздух ефективно, преди той да влезе във вътрешността на кабината, а голямата автоматична климатична система създава приятна среда в кабината с леко положително налягане. Това не само подобрява качеството на въздуха, но и предотвратява навлизането на прах и пръски в кабината, и означава, че Rogator 600 отговаря на стриктните изисквания за категория 4 на въздушния филтър на EN 15695 във всяко отношение.
Безопасна за качване, ясно осветена
Стъпалото се разгъва за безопасен и лесен достъп до кабината. Когато е сгънато, стъпалото приляга на корпуса на машината и не причинява никакви поражения по посевите.
Практична система от LED фарове осветява целия периметър на Rogator, за висока производителност през нощта. Светлините BlueLED, които са разположени на крилете, осигуряват ясно наблюдение на конуса за пръскане.
Улеснена електроника
 МНОГО ЕФЕКТИВНА РАБОТА
Всички функции на машината може да се управляват посредством интегрирания Vario-терминал 10.4”, а също и с допълнителен терминал, който се доставя по заявка. Мултифункционалният джойстик OptiControl предлага изключителен комфорт и удобство и е специално оптимизиран за използване с нашата технология за защита на растенията. Това позволява да управлявате удобно всички функции на пръскачката посредством лесно достъпните двупозиционни лостови превключватели и ясно маркираните бутони. Опционалните камери осигуряват всестранна видимост около машината. Персонализираният дисплей във Vario-терминала 10.4” предоставя цялата информация, от която се нуждаете, само с един поглед.
VarioGuide Contour Assistant
Vario Guide Contour Assistant добавя контурни сегменти и единична линия към съществуващите типове направления за подобряване на ефективността и удобството. След създаването на контурните сегменти системата VarioGuide автоматично избира правилния сегмент в съответствие с посоката на движение, ъгъла и разстоянието. Направленията могат да се създават автоматично въз основа на границата на полето и не е необходимо да се променят ръчно. С използването на единична линия всички коловози могат да бъдат записани като една контурна линия по време на защитата на растенията. Линията се записва чрез управление в коловозите и може да се използва за следващото приложение.
Точно по следата с VarioGuide
Независимо от страната, както и независимо от това дали се намирате в град или далеч от стълбове на мобилна мрежа: Fendt VarioGuide Ви позволява да работите с точност до милиметри, като използвате наличните GNSS сигнали. Системата използва сателитните системи GPS, GLONASS и GALILEO (веднага щом станат налични) и подобрява тяхната информация с помощта на множество коригиращи услуги. Ако е изгубен RTK сигнал поради някакво препятствие, системата за навигация VarioGuide се поддържа по следата до 20 минути, благодарение на технологията NovAtel RTK Assist или Trimble®-xFill™. Системата за навигация VarioGuide е съвместима с широк обхват от сигнали. Сателитно базираните сигнали SBAS (EGNOS и WAAS) се приемат също както и земно базираните RTK сигнали посредством радио или мобилна мрежа (NTRIP).
Модерни решения, които гарантират успех
ВКЛЮЧВАНЕ НА СЕКЦИИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЕФЕКТИВНОСТТА
Удобството за автоматично включване и изключване на секции е абсолютно важно за тези, които се нуждаят от 100% ефективност. Ценните течности не се губят от повторно преминаване над едно и също място, нито пък има някакво припокриване или непокрити части. Това важи както за големи площи, така и за по-малки лъкатушещи бразди. Просто стартирайте Rogator 600 и всички параметри ще бъдат изпратени напълно автоматично. Функцията TC-SC (TaskController SectionControl) по стандарта ISOBUS автоматично включва секции в зависимост от GPS позицията и необходимата степен на припокриване. С функцията SectionControl може да се постигнат по-високи добиви спестявайки от 5% до 15% от разходите за течност за пръскане. Всички ключови функции като превключване на чиста вода, вътрешно почистване или изключване на смесителя, може да се управляват директно от кабината.
Variable Rate Control (VRC)
Variable Rate Control (VRC) показва своята сила, когато става въпрос за прецизно дозиране на пестициди и течен тор. ISOBUS стандартът TC-GEO (Task Controller Geobased) Ви предоставя опция за работа с карти за приложения, специфични за мястото и записване на приложените количества във Вашата база данни за полето. Преди прилагане просто прехвърлете съответните карти за прилагане на терминала посредством USB, Bluetooth или мобилна мрежа. Точното количество за прилагане след това се изпраща на Rogator 600 посредством ISOBUS интерфейс и се прилага с голяма точност, благодарение на системата за управление VarioGuide.
Fendt е водеща марка в производството на високотехнологична селскостопанска техника и е насочена към най-професионалните клиенти. Fendt е технология на най-високо ниво с ненадминато качество. Всеки, който се е докоснал до машини с марката Fendt, e уверен в ненадминатия комфорт, изключителната прецизност на работа, високо ниво на технологии и иновации в управлението.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
X
X