Как да се справите с широколистните плевели в царевицата?

Мустанг – ефикасното решение за борба с всички икономически важни широколистни плевели в царевица

Както всяка година при всеки фермер на дневен ред идва изборът на подходящ хербицид за третиране на царевица. Изборът на хербицид за третиране на плевели в царевичните посеви трябва да бъде съобразен с много фактори – почвена влага, метеорологични условия, развитие на културата, както и очакваното заплевеляване.
За пролет 2021-ва, при която характерни са високи температури, още през март бяха налични условия, при които широколистните плевели да поникнат преди житните. Това поставя като въпрос дали не е подходящо да се направи разделно приложение, като първо се третира с противошироколистен вегетационен хербицид и впоследствие да се приложи противожитен.
В тези случаи препоръката е да се използва Мустанг® – вегетационен хербицид за борба с всички икономически важни широколистни плевели при царевица и то на изключително добра цена на декар.
Мустанг® е комбиниран хербицид, в състава на който има две активни вещества, взаимно допълващи се като ефикасност срещу плевелите.
Приложението при царевица е в доза от 40 до 60 мл/дка в зависимост от плътността на заплевеляване и видовете плевели. Мустанг® се прилага от 3-ти до 5-и лист на царевицата.
Кои са практическите и икономически предимства на Мустанг®:
• Конкурентна цена!
• Отличен контрол на широколистни плевели, включително трудни за борба видове – лобода, бутрак, паламида, черно куче грозде, млечок, тученица, самосевки от технологичен слънчоглед и рапица и др.
• Бърз инициален ефект, плевелите загиват бързо след третиране
• Селективен за културата
• Без ограничение за следващи култури в сеитбооборота
• Може да се смесва с противожитни хербициди (Виктус® ОД) за едновременна вегетационна борба срещу всички налични плевели при царевица
• Много подходящ за включване в програма само за вегетационна борба с плевелите при царевица, т.е. без почвени хербициди, при които лимитиращ фактор за ефективност е почвената влага
• Доказал се в практиката почти 20 години в България хербицид!!!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X