До 15 декември приемат заявления за подкрепа от „SOS Българска роза“

Кандидатстването за еднократна помощ от кампанията „SOS Българска роза“ ще продължи до 15 декември, съобщиха организаторите от сдружение „Българска розова долина“. Подкрепата е насочена към малките розопроизводители от Стрелча, Клисура и Мирково, Чавдар, Челопеч, Пирдоп, Златица, Антон. Според правилата, финансова компенсация могат да вземат розопроизводители с насаждения до 30 дка, които могат да докажат, че са продавали продукцията под себестойността й от 2 лева на килограм. На килограм реализиран цвят се изчислява и размерът на помощта.

Междувременно инициаторите на кампанията продължават разяснителните срещи по места. Следващата ще бъде в Пирдоп и е организирана съвместно с общината в градчето. Ще се проведе на 1 декември от 17,30 часа в Ритуалната зала при спазване на всички противоепидемични мерки.

Преди три дни такава среща е имало в Клисура с над 20 малки производители на маслодайни рози. Също като колегите си от Стрелча, с които беше първата от поредицата срещи, те са подкрепили изцяло предложенията на сдружение „Българска розова долина“ за промени в Стратегията за развитие на българското розопроизводство и розопреработка 2021-2027 г. Продължава и събирането на подписка в подкрепа на тези предложения.

Кампанията се радва на успех сред спомоществователи. Поредното дарение е постъпило през миналата седмица от голяма компания за строителни материали. Нейни представители по традиция са били поканени да засадят първокласни стръкове Роза Дамасцена в Долината на дарителите край село Буново като символ на доброто дело.

Всеки може да подкрепи кампанията „SOS Българска роза“ като изпратите дарителски SMS с текст: DMS ROZA на кратък номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и A1), припомнят организаторите.

Дарения се набират и по банков път:

Сдружение „Българска розова долина“

BG37UNCR70001524478370

Основание: SOS Българска Роза

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X