Новото поколение трактори John Deere серия 6R

От представянето им през 2011 г. тракторите от серия 6R на John Deere наложиха нови стандарти в производителността на полето и при транспорт, както и при технологиите за прецизно земеделие

С 14-те модела от ново поколение – от 110 до 250 к.с., обявени този месец, тези трактори са станали още по-интелигентни, за да помогнат на операторите да постигат повече всеки ден.
В допълнение, четирите изцяло нови модела включват 4-цилиндровия 6R 150, насочен специално към смесените стопанства, и 6-цилиндровия 6R 185, специалист в транспортните задачи, създаден за фермери и контрактори, които прекарват повече време на пътя.
Ключовата нова характеристика на серия 6R е интегрираната система 1-Click-Go AutoSetup (автоматична настройка с един клик), която прави настройката на трактора и инвентара много по-бърза и лесна. Операторът може да спести до 90% от кликовете върху дисплея, когато е на полето, и тракторът е винаги перфектно настроен.


Всички нужни настройки могат да бъдат предварително планирани и управлявани в „облака“, включително агрономически данни като граници на полето, навигационни линии и предписания. Щом тракторът навлезе в границите на полето, съхраненият профил става достъпен автоматично и дори неопитни или заместващи шофьори могат да работят прецизно и да избягват грешки.


Освен автоматичните настройки, които правят живота на оператора по-лесен, John Deere увеличи също и комфорта на оператора. Наред с други функции, таблото зад волана е изчезнало – това не само увеличава видимостта напред, но също и контрола на оператора, чрез подлакътника и дясната конзола. Всички настройки и индикатори са на дисплея на ъгловата конзола.


Друга нова характеристика е Е-джойстикът, който особено много се използва при работа с челен товарач. Операторът може свободно да конфигурира разположението на бутоните и може лесно да промени посоката на движение, използвайки бутона за заден ход, а специалната система за откриване на ръката замества предишния предпазител.
За челните товарачи е налична динамична система за претегляне, която позволява измерване на теглото на товара по време на движение, без да е нужно да се спира. В допълнение, функцията „връщане на позиция“ позволява товарачът да бъде поставен в правилната позиция с едно докосване, а функцията за нивелиране не позволява разсипването на товара от кофата.
ИУМ (интелигентното управление на мощността) е направено по-интелигентно при новата серия 6R. Това означава, че в допълнение към функционирането на ИУМ при транспорт и работа със силоотводния вал, то също доставя допълнителни конски сили при работа на хидравликата, ако е необходимо. 4-цилиндровите модели сега могат да доставят до 20 к.с., а 6-цилиндровите – до 40 к.с., когато използват хидравлични вентилатори, помпи и прикачни машини като балировачки, цистерни за течна тор и сеялки, изискващи много хидравлична мощ.


В края на 2022 година нов StarFire сателитен приемник ще предложи още по-висока производителност при използване на функциите за прецизно земеделие. Без значение какво ниво на коригиращ сигнал изберат фермерите, новият приемник ще доставя изключително стабилен сигнал при работа в засенчени зони.
Друга отличителна черта на най-новите трактори от серия 6R е новият им дизайн. Предният капак и огледалата са добре познати от по-големите трактори John Deere, а името и системата за номериране са възприети от моделите от серии 7R, 8R и 9R. Сега след името 6R се изписват номиналните конски сили на двигателя.
За да отговорят на индивидуалните изисквания на клиентите, тракторите от серия 6R се допълват от четири нови модела. Предвождани са от компактния и ефективен 6R 185, който доставя до 234 к.с. с ИУМ и е специално създаден за транспортни дейности, както и 6R 150 с 4-цилиндров двигател и голям полезен товар – перфектен за смесени стопанства.
Новата гама също така предлага повече опции за трансмисиите. В допълнение към AutoQuad Plus и безстепенната AutoPowr, клиентите сега мога да избират опцията CommandQuad за 4-цилиндровите модели.


6R 185: КРАЛЯТ НА ПЪТЯ
Новият 6R 185 е насочен към фермери и контрактори, търсещи компактен, маневрен и мощен 6-цилиндров трактор, с който да извършват основно транспорт, но също така да е способен да се справи с изискванията за хидравлична мощ, когато е необходимо. Тракторът доставя до 234 к.с. максимална мощност с Интелигентно управление на мощността при транспорт, работа със силоотводния вал и хидравликата.
Освен това 6R 185 е пъргав трактор, поради късото си междуосие от само 2,76 м, което го прави по-компактен от по-големите модели от серия 6R с междуосие 2,8 или 2,9 м. Тази характеристика в комбинация с доказания 6,8-литров двигател John Deere PowerTech PSS и високоефективната трансмисия AutoPowr правят този трактор особено икономичен при транспорт.
Флагманът 6R 250 вече постави нов стандарт по отношение на ефективността при транспортни дейности и от John Deere са убедени, че 6R 185 ще бъде достоен наследник в този клас.


6R 150: УНИВЕРСАЛНИЯТ
Собствениците на смесени стопанства предпочитат 4-цилиндровите трактори, но не искат да жертват мощност. С максимална мощност в диапазона от 165 к.с. или 177 к.с. с ИУМ, 6R 150 сега е най-големият 4-цилиндров модел в серията и покрива перфектно този сегмент. Размерът на гумите също е увеличен, като се предлагат опции за задните колела до 650/65 R38. Късото му междуосие от само 2,58 м прави тази машина особено маневрена.
С ниското си тегло без товар от 6.5 тона и максимално разрешено тегло от 10.45 тона, тракторът 6R 150 осигурява много голям полезен товар от 4 тона. Следователно той предлага производителността на 6-цилиндров трактор с предимствата на 4-ри цилиндров такъв, т.е. компактни размери и леко тегло, съчетани с пъргава и гъвкава производителност.
За повдигане на по-тежко оборудване, хидравликата отзад е с увеличен капацитет на повдигане с 12%. Моделът 6R 150 предлага също по-голяма 155-литрова хидравлична помпа, която в комбинация с динамичната система за претегляне на товара осигурява значителни предимства при работа с челния товарач.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X