Хибридите царевица на Lidea имат висок потенциал при всички условия

Tropical Dent® и HiCorn – уникални иновативни концепции, отговарящи на предизвикателствата на промените в климата

Агр. Петър Кръстев
Lidea надгражда опита и иновативността на новите генетични възможности при селекцията и при царевицата. Високата цел на компанията е осигуряване на хибриди, гарантиращи производителност и стабилност при всякакви условия. Земеделските производители очакват стабилно и устойчиво производство, независимо от ситуацията, потенциала или климатичните условия. Царевицата от технология Tropical Dent® отговаря на тези условия. Технологията е базирана върху генетиката на Lidea, получена чрез продължителни изследвания и експерименти в цяла Европа.
Срещу предизвикателствата на времето – HiCorn
В отговор на глобалното затопляне и засушаване Lidea предлага HiCorn – уникална и иновативна концепция, която комбинира два допълващи се хибрида. Те се засяват заедно, за да подсигурят цъфтежа и опрашването – критичен период в развитието на царевичното растение. С HiCorn фермерите получават максимален добив дори и при екстремни температури и засушаване.
DuoSilo – специалната концепция на Lidea за животновъдството
Уникалната и вече добре позната концепция на Lidea DuoSilo и през 2022 е в листата на топпродуктите. Всички усилия са насочени да се осигури висока производителност, висока енергийна стойност и лесна смилаемост от животните. Разработена е специално за животновъдите, богата на протеин с лесно усвояване от животните за по-висока масленост. За да осигури гъвкавост в периода на жътва, Lidea предлага два срока ранозрелост – DuoSilo 460 и DuoSilo 610.


Boost&Go – гаранция за защита на генетичния потенциал
За да защити генетичния потенциал на царевичните хибриди от биотични и абиотични фактори, които могат да повлияят върху развитието на растението в най-уязвимите вегетативни фази, Lidea предлага иновативен подход Boost&Go – комбинация със синергично действие в различните етапи от развитието на растенията. Биостимулатор и хранителни вещества за активиране на покълването и ранните фази на развитието, защита от биотичен стрес във фазите на покълване и поникване и специално покритие за по-добро третиране и намаляване на разпрашаването.
Предложения в средно ранната и ранна групи хибриди
При царевичните хибриди основни акценти за пролетна кампания 2022 са в средно ранната група, която е и най-предпочитана от производителите:
 Мейфлаур с ФАО 360, с много висок потенциал за добив и добро представяне при стресови условия;
 ЕС Метод с ФАО 380 – стабилен хибрид, доказал се като лидер през годините във всички региони на страната, и неслучайно №1 по продажби;
 Керала с ФАО 420 – пластичен хибрид и надежден избор на полето.

В ранната група новото предложение на Lidea са ЕС Субмарин с ФАО 240, по технология Tropical Dent, и CS Григри с ФАО 280 – хибрид с високо съдържание на нишесте, подходящ за производство на брашно. ЕС Фаради е хибрид от второ поколение Tropical Dent в средно ранната група с ФАО 340. В края на група 300 се открояват Хармониум с ФАО 380, пластичен и стабилен хибрид при различни климатични условия, и Топкапи с ФАО 390 – отлично представяне при интензивни и средно интензивни условия.
Атрактивни са предложенията и в средно късната група
В средно късната група CS Керси е новото предложение за сезона – висок потенциал за добив с много добро качество на зърното. Берлиоз ФАО 530 е хибрид, подходящ както за зърно, така и за силаж. CS Колония ФАО 610 е силажен хибрид с изключителен потенциал за зелена маса.
В сегмента циклоксидим устойчиви хибриди ЕС Блазон ДУО с ФАО 450 е решението за полета, заплевелени с едногодишни и многогодишни житни плевели.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X