SOLÁ, Испания: Суперпрецизни пролетни сеялки

Марката Solà е синоним на сеитбена техника и еталон за множество техническите подобрения, инкорпорирани в машините

Историята на компания SOLÁ MAQUINARIA AGRÍCOLA започва от 1951 година с Andreu Solà, син на семейство ковачи от Calaf, Испания. От ранна възраст той е движен от силен предприемачески дух в областта на разработването и конструирането на селскостопанска машини. Марката Solà бързо се превръща в синоним на сеитбена техника и еталон за множество техническите подобрения, инкорпорирани в машините.
През 1996 г. ново поколение от семейство Solà поема управлението на компанията – настоящият Генерален директор г-н Jordi Solà. Той въвежда важни промени по отношение на производството, свържани с новите изисквания на съвременното земеделие. В един все по-глобализиран и изключително конкурентен свят, компанията се позиционира на международните пазари, като присъства и изнася за Франция, Румъния, Италия, Австрия, Португалия, Гърция, България, Унгария, Литва, Германия, Обединеното кралство, Сърбия, Украйна, Беларус, Казахстан, Алжир, Мароко, Тунис, Судан, Етиопия, Нова Зеландия, Южна Корея и Мексико и други.
В началото фирмата е произвеждала механични сеялки, предназначени главно за пазарите в Западна Европа и Северна Африка. От 2002 г. SOLÁ прибавя към продуктовата си гама и сеялките PROSEM – суперпрецизни пролетни сеялки SOLA Prosem за сеитба на слънчоглед, царевица и други редови култури. Те се отличават с иновативност, безкомпромисно качество и утвърдена технология.


„Добрите добиви се залагат още от сеитбата, затова и земеделските производителите в България трябва да ползват нови, уникални продукти, отличаващи се с прецизност, лесно управление и минимална и лесна от поддръжка“ – казва г-н Ramon Aguirre, Мениджър Бизнес развитие в SOLA.
За да получи такава голяма точност в изсяването, сеялката SOLA Prosem е снабдена с патентован изсяващ апарат, при който дискът се захваща с магнит към вакуум камерата и се завърта заедно с нея – така няма износване, няма изкривяване, няма уплътнения и сеялката има ниски разходи за поддръжка. Изсяващият апарат няма никакви триещи части. Цялата камера с изсяващия диск се въртят едновременно така, че нямаме движение. Освен това лагеруванията са специални и гарантират многогодишно използване или много хектари сеитба без намеса на сервиз или допълнителни разходи за резервни части.
Друго уникално предимство на сеялките SOLA Prosem e изравняващата греда за вакуум – към всяка секция се подава вакуум с еднакви параметри чрез еднакви по дължина маркучи. По този начин се гарантира eднаквостта на вакуума на всяка секция и оттам равномерното полагане на семената и гарнираноста на посева.
С пролетните сеялки SOLA дълбочината на изсяване е гарантирана – според желанието на клиента, с много бърза и лесна регулировка, изключително прецизно.
Изсяващите дискове са разположени под ъгъл, при който съпротивлението с почвата е по-малко, в резуртат на което дори и при по-влажни условия сеялката SOLA работи, тъй като не се задръства.
В съвременните земеделски машини важна роля има и електрониката – при сеялките SOLA тя е производство на американския производител Dickey John. Ако в рамките на 1 секунда през датчика не мине семенце, електрониката подава сигнал на монитора коя секция трябва да се провери.
Испанският производител SOLA предлага и електрическа сеялка за точна сеитба на окопни култури – SOLA ELEKTRA. Сърцето на системата Elektra се състои в стъпков електромотор, който задвижва изсяващия апарат. Това решение дава на системата множество предимства в сравнение с другите на пазара: по-дълъг живот на мотора; по-голяма прецизност; сертифицирана ISOBUS връзка; моментално модифициране на сеитбената норма директно от кабината на трактора; контрол на сеитбената норма ред по ред; автоматично изключване ред по ред чрез GPS връзка; възможност за управление на преден бункер. Тъй като SOLA ELEKTRA е без задвижващи валове, без вериги, без съединители и без скоростни кутии, по време на сеитбения сезон няма необходимост от поддръжка – няма ръждиви вериги, няма износване на зъбни колела или превключватели, без проблеми с лагери. И разбира се, не на последно място – със сеялките SOLA ELEKTRA имаме комфорт на работа и прецизна сеитба при висока скорост.
Показателите на испанските сеялки за окопни култури SOLA Prosem са гаранция за успешна сеитба – добро гарниране на посева, еднаква дълбочина на изсяване и добро уплътняване след семето, което е гаранция за едновременно поникване на растенията.
SOLA предлага многобройни решения, за всеки земеделец.
Тази година испанският производител SOLÁ празнува 50-годишен юбилей. По този повод партньорът им за България – ЗЛАТЕКС ООД, са подготвили атрактивни предложения за машини.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X