Млади земеделци дариха храна на бедни, без да се афишират

Младо семейство земеделци от пазарджишкото село Юнаците е направило жест към свои бедни земляци – със свои средства Трифон и Василка Кузеви са купили и дарили хранителни пакети за 50 домакинства. Добрата им постъпка е достойна за уважение по много причини, включително и заради това, че те самите по никакъв начин не са я афиширали. Техни приятели разказаха за проявената човечност в социалните мрежи.

Трифон и Василка са много трудолюбиви и почтени хора – разказва за тях кметът на Юнаците Стоян Кузев, когото потърсихме за подробности. – От години се занимават със земеделие. Отглеждат картофи, като втора култура – зеле, карфиол. Грижат се за 70 декара земя.

Кметът допълни още, че семейство Кузеви са силно вярващи и не за първи път правят добро и го хвърлят в морето, както съветва Библията. Те са от ромски произход. А съселяните им с гордост казват, че ромите в Юнаците са хора, достойни за уважение – почти всички са работливи, имат свои земеделски стопанства, някои имат и успешни проекти за еврофинансиране.

Стоян Кузев пък допълва, че в селото, което управлява вече няколко мандата, такава благотворителност се прави не за първи път. Преди време голям оризопроизводител предоставил на нуждаещи се доста голямо количество от продукцията си. Други земеделци също са дарявали част от произведената стока на бедни местни хора. Преди години е имало практика храни да се даряват и в детската градина, но сега санитарните изисквания не позволяват това.

Стоимена Александрова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X