Иновор®* – стъпка нагоре в защитата от болести

С уникалната мобилност на Иновор®* Corteva Agriscience™ Ви предоставя безупречна защита срещу най-важните вредоносни болести при житните култури

Иновор®* е следващото ниво в защитата от болести при житни култури, което ще ви даде безупречна защита срещу най-важните вредоносни болести – септориоза, кафява и жълта ръжда, мрежести петна, брашнеста мана и листен пригор.
Иновор®* съдържа най-съвременния SDHI – флуксапироксад в комбинация с най-ефективния стробилурин на пазара – пираклостробин. Флуксапироксад се отличава от другите SDHI активни вещества с уникална мобилност в растителните части. Силата му се дължи на способността да преминава както през липофилните бариери на тъканите, тоест през восъчните, така и през хидрофилните бариери (на водна основа). Попадайки върху листата, активното вещество започва да образува кристални структури/депа, които прилепват към восъчния слой на растителните части на културата. Така разтворът остава, без да зависи от метеорологичните условия, без да се изпарява или измива. Друго предимство на флуксапироксад е способността му да се реактивира. Когато попадне влага върху образувалите се депа, те отделят нови порции активно вещество, което отново навлиза в растението и се разпределя в цялата биомаса.
Второто активно вещество в състава на Иновор®* е пираклостробин – най-ефективният стробилурин в своята група. Освен с фунгицидното си действие срещу болестите, той притежава и мощен физиологичен ефект. Изразява се в подобряване на физиологията на културата, като блокира и производството на етилен в растенията, който се образува при стресови абиотични фактори и води до преждевременното прегаряне на листната маса.
Уникалната комбинация на тези активни вещества допринася за:
 Комбиниран двойно системен фунгицид с предпазно, стопиращо и лечебно действие
 Отличен контрол на най-важните вредоносни болести по житни култури
 Бързо абсорбиране от третираната листна маса
 Продължително предпазно действие
 Силно изразен зелен физиологичен ефект
 Отлично решение както за първо, така и за второ третиране
Иновор®* контролира безупречно видове септория, видове ръжда, мрежести петна, листен пригор, дрешлера, брашнеста мана, като препоръките за доза на употреба са: в Т1 – 75 мл/дка и в Т2 – 90-100 мл/дка.
Най-подходящо е Иновор®* да се прилага превантивно в първо фунгицидно третиране Т1 на житните култури, като осигурява дълъг период на защита на културата от всички икономически важни болести и то на добра цена. Освен това допълнителният физиологичен ефект, който Иновор®* притежава, подпомага растенията да се справят с абиотичния стрес, който при суха пролет и големи температурни амплитуди затормозява културата в критични фази, когато се залагат генеративните органи и се формира бъдещият добив.


  • Иновор®* е продукт и регистрирана търговска марка на BASF, дистрибутирана от Corteva Agriscience™

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X