В първата виртуална приемна на МЗм трима ръководители на дирекции отговориха на близо 30 въпроса от организации и граждани

Стартира виртуалната приемна в Министерство на земеделието, която министър Иванов обяви като една от крачките за прозрачност в работата на ведомството и отвореност към проблемите на българските земеделци.
В първата виртуална среща взеха участие трима ръководители на дирекции „Растениевъдство”, „Животновъдство” и „Политики по агрохранителната верига”, които отговориха на близо 30 въпроса от различни организации и граждани.
В частта „Растениевъдство” директорът на дирекцията Петър Кировски отговори на въпроси свързани със създаване на трайни насаждения от рози, както и определянето на легитимността на производителите на рози; възможността производителите на бадеми да бъдат включени в обвързаното плащане, препарати за зимно пръскане и Ковид мерките, както и ще има ли извънредно подпомагане в оранжерийния сектор.
В частта „Животновъдство”, ръководителят на дирекция Деница Ковачева отговори на запитвания за мерките в подкрепа на птицевъдството и бъдещето на сектора; ще могат ли да се заявяват животни по две мерки едновременно – ПНДЖ (3) и Агроекология (Мярка 10); какви са възможностите, които предоставя нова интервенция, заложена в Стратегическия план, която ще се прилага от 2023 г. по отношение на подпомагане на застрашени породи; какво включва СПО/реализация на пазара на месо, приплоди при застрашени породи, субсидиите включват ли се с обема на стопанството; как и по какъв начин министерството ще подпомага свиневъдния сектор в България.
В частта „Политики по агрохранителната верига”, директорът на дирекцията Милена Трендафилова отговори на питане свързано със заплащането от страна на сектора на лабораторни изследвания за целите на планирания официален контрол в Закона за управление на агрохранителната верига и Закона за фуражите.
Припомняме, че виртуалната приемна ще се провежда всеки месец като информация за нея ще бъде публикувана на сайта на Министерство на земеделието.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X