Протест срещу смяната на управителя на „Напоителни системи“ в Шумен

Служители на „Напоителни системи“ в Шумен излязоха тази сутрин на протест в подкрепа на досегашния управител Христо Николов. Те са против смяната на ръководителя на държавната структура.
Питането на работниците е: Защо при добри финансови резултати и ръст на заплатите управителят е отстранен?
През 2014 година Христо Николов оглавява дружеството при загуба от 98 000 лева. През 2021 „Напоителни системи“ в Шумен приключва годината с печалба от 314 000 лева.
Служителите на дружеството твърдят, че решението на Борда на директорите е взето с 4 гласа при необходими 5. Това прави протокола нелегитимен. В Търговския регистър новият управител Дамян Гашпаров не е вписан, а вече има подписан договор за назначаване. По закон Христо Николов трябва да бъде освободен след връчване на протокола с решението за неговото отстраняване. До този момент такъв документ в „Напоителни системи“-Шумен няма.

По тази причина Агенцията по вписванията е издала предписание към Борда на директорите на „Напоителни системи“ за отстраняване на нередностите.
Доводите за отстраняването на Николов от длъжност са сигнали срещу него за стопанисване на язовири и неправомерна разпоредба с държавен имот.
Служителите потвърдиха, че по тези сигнали проверки е имало, но те на са установили нарушения. Държавният имот е продаден с решение на Министерски съвет, а парите са постъпили в централното управление на „Напоителни системи“.
Служителите коментираха още, че с подобряване на финансовите резултати на дружеството в Шумен са повишавани и заплатите. Ако през 2014 година средното трудово възнаграждение е било малко над 600 лева сега то е над 1 300 лева.
„Няма да се откажем от нашите искания и ще защитим Христо Николов по всички начини, които законът ни позволява“, категорични бяха служителите на „Напоителни системи“-Шумен.
24shumen.com

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X