„Неохим“ АД заяви искане за среща с новото ръководство на „Булгаргаз“ ЕАД

Писмено заявление за среща с новото ръководство на „Булгаргаз“ ЕАД отправиха изпълнителните директори на „Неохим“ АД Стефан Димитров и Мирослав Димитров. Целта на искането е да бъдат обсъдени важни теми, свързани с обезпечаване дейността на компанията и осигуряването на необходимите количества минерални торове за пролетните култури в България.

Значимостта на срещата е от високо ниво, тъй като предстои да бъдат коментирани гаранциите за това „Булгаргаз“ да остане публичен обществен доставчик, за доставките на природен газ за индустриалните потребители в страната, включително и в ситуация на задълбочаване на конфликта между Украйна и Русия и осигуряването на справедливи европейски цени на синьото гориво.

От ръководството на „Неохим“ АД обясниха, че едва след срещата ще могат да коментират дали торовия производител ще продължи дейността си и през април, обезпечавайки българския пазар с необходимите количества торове за подхранване на пролетните култури. Не скриха обаче, че притеснение у тях е събудила заявката за повишаване на цените на природния газ за април спрямо тези за месец февруари.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X