Изборът на младите и успешни земеделци

Новата серия 5S в диапазона 105 – 145 к.с. заявява присъствието си като най-доброто съотношение “качество-цена” на пазара. Вече е достъпна и за българските земеделци от официалния представител на бранда – фирма ВАРЕКС

Ася Василева

Първият трактор от новата серия на бранда Massey Ferguson 5S пристигна в България и след кратка официална церемония в Търговско-сервизната база на фирма Варекс в град Русе се отправи към стопанството на новия си собственик.


По време на официалната премиера на най-нoвия трактор от марката Massey Ferguson единият от управителите на фирма Варекс ООД – Елисавета Маркова, връчи ключовете от машината на първия клиент, закупил този универсален трактор в България – Иван Дончев, фирма ДИП – АГРО ЕООД.
Тракторите от тази серия съчетават най-добрата в класа видимост с лесна експлоатация, комфорт и контрол за млечните ферми, животновъдството и растениевъдството. Серията MF5S е съставена от пет нови модела от 105 к.с. до 145 к.с., които продължават уникалния дизайн и подобрено операторско изживяване, въведени в модерната, нова серия MF 8S.


Универсалната серия MF 5S съчетава висока производителност, комфорт и пъргавина с най-добрата в класа видимост и специални характеристики, които ги превръщат в най-добрите трактори за работа с товарачи. По-големият им полезен товар и увеличеният капацитет на задния навес ги правят мощни изпълнители както на полето, така и на пътя. Всички модели са оборудвани с 4-цилиндрови двигатели, предлагащи максимална мощност от 105 к.с. до новия модел с максимална мощност 145 к.с. Има избор от три нива на спецификация – Essential, Efficient и Exclusive, плюс набор от опции, включително изключителен контрол от най-съвременната, лесна за използване технология Smart Farming.
„Това е най-универсалният трактор в земеделието, коментира търговският директор Филип Лазаров. – Смисълът на новата серия 5S в диапазона 105 – 145 к.с. с 5 нива на мощност е Massey Ferguson да заяви присъствието си като най-доброто съотношение “качество-цена” на пазара в Европа и в България.
Тя разполага с оптимизиран 4-цилиндров двигател, 4,4 литра, с най-високите екологични норми за вредни емисии на Tier V в ЕС. От друга страна, това е най-икономичният двигател в момента. Добавена е нова механична трансмисия в допълнение на т.нар. Dyna 4 – с 16 предни и 16 задни предавки. В момента имаме и Dyna 6, като и двете трансмисии са изключително гъвкави с възможност за работа под товар.”


Собственикът на първия трактор от новата серия сподели, че изборът му неслучайно пада върху Massey Ferguson от Варекс, тъй като в стопанството от години работят две техни машини – зърнокомбайн и трактор MF от 8-а серия.


Като млад човек, Иван Дончев е убеден, че устойчиво земеделие без внедрени в производството нови технологии не е възможно. Казва, че технологиите допринасят за по-точни обработки, както и прецизни и печеливши икономически работни операции. Без нови технологии не може да растеш и да произвеждаш екологична продукция. Новите технологии също така значително улесняват работата, защото в земеделието липсва работна ръка. А и хората не могат да следят работните процеси и да събират данни и да дават препоръки толкова прецизно колкото технологиите. 


И добави: “Параметрите, които ни накараха да се спрем на този трактор, са главно мощността и в същото време сравнително малките му размери на фона на другите трактори. Това беше важно за нас, тъй като идеята ни е да го ползваме за по-леките обработки и да влиза в нивите дори при мокро време. Освен това технологичното ниво е изключително високо. За мен, като млад човек, новите технологии са важни”.

smart


Не на последно място е комфортът на оператора. Новост за серията е активният преден мост, механично окачената кабина и въздушно окачената седалка. Машината е с възможност за прецизно земеделие – сателитна навигация Trimble или Navitel, секционен контрол и постоянно управление на променлива норма за приложение.
Иван Масларов, управител на Варекс, увери българските земеделци, че компанията остава силно ангажирана към тях и през настоящата година: “Мога смело да кажа, че фирма Варекс е предприела всички мерки да обезпечим всички търсения на нашите клиенти за нова техника, така че през настоящата година планираме всички доставки да се изпълняват качествено и в срок. Тази година планираме да покажем обновени почти всички модели на марката Massey Ferguson. И най-важното – всички тези модели планираме да покажем на предстоящото изложение Бата АГРО в Стара Загора в средата на месец май”.


„Работим от дълги години с фирма Варекс, доволни сме и ще продължим сърудничеството си! Нямам търпение вече да изкарам новата машина на полето“, заключи Иван Дончев.
Във фирма Варекс вече са постъпили заявки за доставка до клиенти на още няколко трактора от новата серия.

Очаквайте: Интервю със съуправителя на компанията Иван Масларов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X