Инфлацията и пандемията раздвижиха лизинга на земя

Изгодно финансиране от „Агрион“ помага на земеделци в кризата

Галопиращият ръст на основни суровини като горива, семена и торове принуди много земеделци да преосмислят плановете си за 2022 г. Причината е, че трябва да заделят средства, за да могат да подсигурят бъдещата реколта.
Към тези, които не искат да харчат спестеното за инвестиции, е финансовото предложение на лидера в управлението на поземлена собственост – „Агрион“, чрез финансовото му подразделение, „Агрион Финанс“.
Най-популярният продукт на „Агрион Финанс“ – лизингът на земя – отскоро се отпуска по-бързо и при по-изгодни условия, което затвърждава компанията като предпочитан партньор пред други кредитни институции.
„Като национално отговорна компания, нашата цел винаги е била да подкрепяме българското земеделие. Затова разработихме специален пакет, който да помогне на родните фермери да преминат през тази трудна ситуация. Често достъпът до финансиране е една от основните причини хората да не се занимават със земеделие. Затова нашите продукти вече стигат до фермерите по-лесно, по-бързо и най-вече по-изгодно“, коментираха от компанията.


Най-популярният продукт на „Агрион Финанс“ е лизингът на земя. Дружеството предлага финансиране до 100%, при това – без самоучастие. Това е сериозно облекчение за земеделските производители, които имат възможност да купят имоти, без това да наруши финансовото им планиране, или да си набавят нужното финансиране, без да се лишават от активи.
Оценката на имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна. Ако съвпада с цената на парцела, фермерът не дължи първоначална вноска, а директно преминава на погасяване на лизинговите вноски. Обезпечението е земеделска земя, а погасителният план е изцяло индивидуален, в зависимост от специфичните нужди на лизингополучателя. Фермерите могат да изберат на колко вноски да изплащат лизинга си, както и в кои периоди да се случва това. Възможността да съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди, е една от най-важните причини за земеделците да предпочетат лизинга от Агрион Финанс. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.
За регистрираните земеделски производители и юридическите лица не се изисква кредитна история и подробен бизнес план, каквито са задължителните условия на други кредитни институции.
„Целта ни е максимално да облекчим малките и средни производители и собствениците на земя, които често не могат да отговорят на високите изисквания на другите“, уточниха от „Агрион Финанс“. Според експерти по кредитиране, едно от сериозните предимства на компанията, е че не се изисква прехвърляне на сметки. Повечето финансови институции имат изрични изисквания паричните потоци да минават през тях, в случай на отпускане на лизинг.
Проучване на „Агрион Финанс“ показва, че всеки четвърти собственик на земя има нужда от допълнително финансиране годишно, а над 200 хиляди души теглят кредит за същия период.
Пълната информация за продуктите на „Агрион Финанс“ можете да откриете на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/finance/ или на безплатния национален телефон 0800 111 66.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X