Цените на нивите скачат заради промоционални оферти

50 лв. на дка плаща „Агрион“, оценката е абсолютно безплатна

Цените на нивите скачат през април, сочат оферти на брокери на недвижими имоти. Причината са промоционални оферти за изкупуване на земя. Най-голямата компания за поземлени имоти „Агрион“ например предлага 50 лв. на декар над пазарната цена.
Промоцията е валидна до средата на юни
Това означава, че ако продадете 10 декара, ще получите 500 лв. над това, което ще вземете през март.
Бонусът е насочен към физически лица и от нея може да се възползва всеки, които реши да продава.
Другото предимство е, че това може да стане почти изцяло дигитално.
Ако сте решили да продавате или просто да разберете цената на земята си, можете да направите това на сайта на лидера в сделките със земеделски терени „Агрион“ https://www.agrion.bg/sell/ без това да ви струва нищо.


„С тези средства искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи в труден момент. Продажбата на наследствени селскостопански имоти е начин да се допълни семейният бюджет, без да се търсят кредити от банки или други институции. Към тази промоция добавяме и безплатна оценка на земята“- споделиха от пазарния лидер.
За да се възползват от промоционалната оферта за бонус 50 лв. на декар, собствениците трябва да обявят нивите си (или идеални части от тях) за продажба на Агрион, до 15.06.2022 г. вкл., а самата сделка може да се приключи и след този срок. Бонусът е само за собственици, физически лица. Сделки с посредници са изключени. Заявки се приемат на националния безплатен телефон 080011166 или онлайн на https://www.agrion.bg/sell/.
Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.
Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, коментират от „Агрион“. Според тях, голяма част от притежателите на парцели са готови да продадат нивите си, вместо да кандидатстват пред банките за кредити, където процедурата е тежка и тромава и изисква обикалянето на различни институции.
Друга основна причина, за сделките със земеделските земи, е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на Агрион.
Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини