Премиум сеносъбирачите ROC вече с официален представител у нас в лицето на НИК

По време на АГРА 2022 НИК обяви нов бранд в своето портфолио, а именно италианската семейна компания ROC, специализирана в производството на сеносъбирачи с водещи пазарни позиции.
ROC в България
Няколко месеца след присъединяването си към семейството на Kverneland, ROC официално прави своята премиера на българския пазар на щанда на НИК с един от най-емблематичните си модели RT 1000 – 10 метров сеносъбирач със специална технология за подбиране на сеното, която осигурява по-голяма чистота на продукцията и постига изключително голяма производителност.
Брандът е познат в България и от преди и може да се срещне в стопанството на земеделци като Димитър Мачуганов, който избира този модел като най-подходящ за своето производство на люцерна.
Продуктовата гама на ROC включва сеносъбирачи с размери от 3 метра като компактния модел RT 380 до най-големия в света сеносъбирач RT 1220 с 12 метра работна ширина, като така тя задоволява нуждите на всяко едно стопанство, желаещо да прибира чист откос.
“Решенията на ROC ни допаднаха, тъй като отговарят на нашето ДНК. Те са технологични и иновативни и в същото време спомагат за произвеждането на повече храна с по-малко ресурси, тъй като практиката в Европа показва, че с използването на по-чистия фураж животновъдите намаляват смъртността при кравите с от 2% до 3%” – споделя Иво Куманов, управител на НИК.
„Радвам се, че стартираме съвместна работа с НИК, тъй като те са динамична и в същото време стабилна компания. Това е предпоставка за едно изключително успешно партньорство.“ – споделя Денис Убалди, управител на ROC.

Георги Георгиев от НИК и Денис Убалди от ROC


ROC като част от Kverneland Group
Компанията ROC стана част от голямото семейство на Kverneland group през Октомври 2021 година, когато г-н Шиго Ханада подписва споразумение за придобиването на 80% от италианската компания с братята Рафаеле и Денис Убалди. След придобиването Рафаеле и Денис Убалди запазват своите управленски позиции в компанията.
Тогава Братята Убалди споделиха “В партньорството си с Kverneland виждаме много възможности и синерии. Да сме част от група с голямо световно влияние ще ни помогне да подобрим дейността си в много сфери като развиване на продуктите, производството и дигитализация на нашите инвентари и решения”.

Сеносъбирач ROC в действие

За ROC
Компанията ROC е световен пионер в разработката и производството на сеносъбирачи с водещи позиции в над 40 страни. Компанията се позиционира и задържа своите лидерски позиции в премиум сегмента и се развива към всички видове клиенти посредством своите сеносъбирачи.
Високото качество и представяне на полето са основен фокус на компанията и нейно ключово предимство.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X