Това е, което сте чакали: VALTRA Q-СЕРИЯ – ЗВЯРЪТ Е НА СВОБОДА!

Мисли като професионалист. Работи като звяр

Към продуктовата гама от 5-то поколение на Valtra вече е добавена изцяло нова серия, която се вписва между популярните серии T и S Серията Q на Valtra – проектирана и произведена във Финландия, е идеалният трактор за големи стопанства, които търсят производителност и интегрирана интелигентна технология в гамата 230-305 к.с. Чрез комбиниране на водещия в индустрията дизайн, висококачествени компоненти, довършителни щрихи и изключителна следпродажбена поддръжка, серия Q има силата, интелигентността и гъвкавостта да увеличи максимално производителността, като същевременно намалява разходите.

Серията Q е лесна за използване интелигентна машина, създадена за професионалисти, позволяваща на клиентите да изпълняват всякакви земеделски или договорни ангажименти и да се справят с всеки инвентар с лекота и ефективност, благодарение на надеждния 7,4-литров двигател AGCO Power и водещата в индустрията трансмисия AGCO CVT . Комфортът на оператора е изключителен благодарение на голямата удобна кабина, предлагаща страхотна видимост, отлично окачване и вече награждавания потребителски интерфейс SmartTouch.
Ползата от притежание на Q серия е много висока. Лесните за използване решения за прецизно земеделие; мощният, здрав и надежден дизайн и отличната поддръжка позволяват на клиентите на Q -серия да увеличат максимално своята производителност и да осигурят горивна ефективност, да намалят работните часове и да спестят от разходи. Това е печеливша комбинация, която ще осигури най-доброто изживяване с трактор в този сегмент на мощност.
“Серията Q е висококачествентрактор с главно Q и клиентите заслужават също толкова висококачествена услуга. За да осигурим най-доброто изживяване с трактор, ние въведохме програма за сертифициране за дилъри на серия Q” – коментира директорът по продажбите Мати Тиитинен.

Търговците на серията Q предлагат експертни познания в продажбите и след продажбеното обслужване, високо ниво на наличност на резервни части, договори за обслужване и гъвкави възможности за финансиране за пълен контрол на разходите. Освен това, сертифицираните дилъри на Q предлагат 100% свързаност на машините, за да гарантират максимално време за работа, като използват най-новите възможности за дистанционна диагностика, за да планират техническа поддръжка, когато това е най-подходящо за клиентите. При предаването ще се обърне специално внимание на клиента за това, че серията Q е настроена с техните инвентари и всички възможности за интелигентно земеделие от първия ден.


Най-съвременна задвижваща система
7,4-литровият двигател се отличава с най-големия работен обем на пазара за този размер на трактор, което гарантира надеждност и горивна ефективност. Максималната мощност е налична при много ниски обороти на двигателя от 1850 об/мин, а максималният въртящ момент остава постоянен в диапазона от 1000 до 1500 об/мин. Двигателят с дълъг ход генерира лесно високата мощност и въртящ момент, които са налични в серия Q. Принципът EcoPower на Valtra е приложен към цялата гама от серия Q, което допълнително намалява разхода на гориво.
Трансмисията е лесна за работа. Електронното управление на трансмисията на серията Q автоматично избира възможно най-ниските обороти на двигателя за работа, за да поддържа най-нисък разход на гориво, и за да разпределя мощността съответно към хидравликата, ВОМ или трансмисията. Механизаторът просто задава настройките според най-подходящите за водача или задачата. С управлението на спускането / droop control / операторът може да промени поведението на трактора за още по-икономична или интензивна работа, за да спести гориво или време, в зависимост от предпочитанията на клиента за спестяване на разходи.
Трактор серия Q не е твърде лек, но и не е твърде тежък. С тегло от 9,2 тона предпазва почвата от уплътняване. Максималното бруто тегло е 16 тона, което гарантира висок полезен товар и означава винаги да транспортирате товара законно. Серията Q е компактна, има ниска обща височина и дълго междуосие. Следователно центърът на тежестта е нисък, което прави Q изключително стабилен. Окачването Aires в комбинация с дългото междуосие увеличава силата на теглене на трактора и намалява скачането на мощността. Сцеплението със земята се увеличава, тъй като въздушното окачване има по-бързо време за реакция в сравнение със стандартното в индустрията хидравлично окачване.
При движение по пътя мощността се предава почти чисто механично, което означава бързо и плавно ускорение. Както кабината, така и предният мост са с пневматично окачване и са перфектно синхронизирани, за да осигурят плавно движение във всяка среда и при всякакви температури, независимо дали прибирате реколтата в горещ летен ден или почиствате снега от пътищата през зимата.


От професионалист към професионалист
Механизаторите ще оценят целодневния комфорт на серията Q с нейното въздушно окачване, отличения и лесен за изпизползване подлакътник за управление SmartTouch, внимателно проектираната ергономичност, осигуряваща видимост, както и най-лесните за използване функции за интелигентно земеделие .
Серията Q ще се побере във всеки автопарк благодарение на усъвършенстваната телеметрия на Valtra Connect и лесното за използване управление на задачите, което позволява гладка интеграция на FMIS и Agrirouter.

Всички функции за интелигентно земеделие в серията Q се управляват от потребителския интерфейс SmartTouch. Файловете със задачи могат да се съхраняват така, че са необходими само няколко плъзгания и докосвания, за да стартирате задачи, които са забавни за изпълнение, тъй като функциите на ISOBUS осигуряват най-точния и ефективен резултат. В комбинация с Auto U-pilot, SmartTurn повишава лекотата на използване на серията Q. Със SmartTurn изживяването на полето става напълно автоматизирано, освобождавайки вниманието и водачите могат да се съсредоточат изцяло върху машината и задачата. Механизаторите могат да избират между автоматични модели на завиване, за да намалят до минимум уплътняването на почвата и да увеличат скоростта и ефективността.
В истинска форма на Valtra, серията Q може да бъде оптимизирана още повече с Valtra Unlimited. От ъпгрейди до цвета на кабината или трактора до специализирани адаптации за договорна работа на полето или на пътя, клиентите на Valtra могат наистина да приспособят Q Series към своите нужди, за да подобрят още повече производителността.

Серията Q може да бъде оптимизирана с автоматичната система за централно смазване на Valtra Unlimited, която помага да се гарантира, че серията Q винаги работи гладко и избягва трудоемкото ръчно смазване. Интелигентната централна система за помпене на гумите на Valtra защитава структурата на почвата в полето и оптимизира разхода на гориво на пътя. Valtra Unlimited носи безопасност на серията Q с нови интегрирани LEED предни работни светлини с балансирано осветление отпред и от двете страни. Автоматичните чистачки се включват, когато скоростта достигне 25 км/ч. И когато работният ден свърши, функцията follow-me-home осветява двора за повишена безопасност, тъй като предните работни светлини остават включени за определен период от време, когато излизате от кабината.


Всичко в серията Q е проектирано да намали вложените средства, да увеличи добивите, да оптимизира горивната ефективност и да помогне на клиентите да изпълнят изискванията на регулаторите, да постигат собствените си цели за устойчивост и лесно да ги обобщават. Серията Q идва от една от най-устойчивите фабрики за трактори в света в Суолахти, Финландия, която работи изцяло на възобновяема енергия.
Производството на серията Q ще започне през есента на 2022 г., а първите трактори ще бъдат доставени на клиентите през месец Октомври. Повече информация за серията Q ще бъде разкрита на виртуалното публично представяне на серията Q на 2 септември 2022 г. Посетете www.valtra.com/releasethebeast, за да се регистрирате. Време е да освободим звяра!
За всички новости от VALTRA, както и за поръчки на трактори от новата серия Q се свържете с вашия търговски представител на Златекс.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X