Екологичен пакет на ЕС: Фермерите в Германия обявяват масови и „агресивни“ протести

Организацията Landwirtschaft connects Germany в Северен Рейн-Вестфалия (LsV NRW) планира демонстрация на 15 август в Бон.

 Westfälisch-Lippische Bauernverband (WLV) обявява „масова съпротива“ срещу планираните нови изисквания на ЕС за растителна защита.

Планираният екологичен пакет на ЕС предизвиква голямо недоволство сред фермерите в Германия. Според Асоциацията на фермерите Westfälisch-Lippe, фермерите във Westfälisch-Lippe са „обединени срещу плана на Европейската комисия да забрани до голяма степен употребата на продукти за растителна защита в ЕС“.

В социалните медии представители на организацията „Селското стопанство свързва Германия (LSVD)“, предимно от Северен Рейн-Вестфалия, призовават за демонстрация в Бон пред Федералното министерство на земеделието на 15 август 2022 г. Както може да се чуе от  кръговете на LsV децентрализираните протестни действия трябва да започнат в цяла Германия в края на август.

Президентът на Баварската фермерска асоциация (BBV) по околната среда Стефан Кьолер видя предложенията на ЕС „като шамар за нашите фермери“.

Организацията WLV заяви, че „плановете на ЕС са морално съмнителни и
фермерите виждат брюкселската схема като атака срещу поминъкаси, поради което са решени да окажат масивна съпротива“.

Президентът на WLV Хубертус Берингмайер описа плановете на Европейската комисия като „повече от морално съмнителни“ предвид напрегнатата ситуация с доставките на храни в световен мащаб. Според оценки на Асоциацията на германските фермери (DBV) около 4 милиона хектара обработваема земя или около една четвърт от обработваемата земя в Германия са засегнати от по-строгите разпоредби на ЕС.

Нови изисквания ще се прилагат и в зоните за защита на ландшафта
След разглеждане на предложенията вече може да се види, че „брюкселските еврократи“ са искали да наложат пълна забрана на препарати за растителна защита в така наречените „чувствителни зони“. Както заявява Берингмайер, това ще включва и всички зони за защита на ландшафта в Германия. Това би означавало, че почти няма да остане земя, върху която фермерите да произвеждат така необходимата храна и фураж.

Президентът на WLV обяви, че фермерите ще „действат с цялата решителност и ще пренесат протеста в Брюксел“.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X