Специалист по оптика и електроника стана председател на Комисия по земеделие в НС. Защо?

Комисията по земеделие в 48-о НС се оглавява от депутата от ПП – Росен Костурков. Поглед в сайта на ПП показва, че той е инженер „Електроника/​оптикоелектроника и лазерна техника“, а единствената му връзка със земеделието е любовта към конете. Запомнили сме го от предишното 47-о НС като статист в масовката „Капитан Андреево“, която може и да беше занимавка за политиците, но общо със земеделието нямаше.

Защо след блестящия юрист, дългогодишно свързан със земеделието Пламен Абровски, който демонстрира на всички по безспорен начин какво трябва да прави Комисия по земеделие, сега нейният председател сваля нивото и не оправдава очакванията на земеделската гилдия? И то в такъв важен момент, когато е жизненоважно приемането на закони, които да гарантират получаването на субсидии в новия програмен период. Впрочем, добре, че депутатите от ГЕРБ-СДС вече внесоха необходимите предложения.

Важно е, обаче да се приеме най-накрая закон за Земеделска камара и приемственост в сектора. Сектор Земеделие е твърде важен, за да го управляват парашутисти, дори и да обичат конете. Необходими са хора, признати от земеделската гилдия и приемственост в управлението.

Ася Василева

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X