Разработки на комбайни и трактори на New Holland печелят два бронзови медала на SIMA Innovation Awards 2022

  • Победителите бяха обявени на 6 ноември по време на SIMA в Париж
  • Номинациите на New Holland признават научноизследователската и развойна дейност в областта на прецизното земеделие и усилията за кръгова икономика за създаване на отрицателен въглероден отпечатък в селското стопанство
  • Двата бронзови медала отиват при New Holland Grain Cam ™ Mobile и при решението на Bennamann & New Holland за устойчивост в селското стопанство

Иновациите на New Holland Agriculture в областта на технологията за прибиране на реколтата и кръгова въглеродна икономика бяха отличени с два бронзови медала на наградите за иновации SIMA 2022. Оценени от международно жури, съставено от специалисти в индустрията, подпомагани от мрежа от технически експерти, наградите признават заслугите на продукти, услуги или технологии, които представляват истински пробив в техния сектор. Победителите бяха обявени на SIMA, на 6 ноември.

Grain Cam™ Mobile App – лесно и точно изчисляване на загубите на зърно на полето
Първата бронзова награда за иновации на New Holland SIMA е за неговото мобилно приложение Grain Cam™, предназначено да помогне на собствениците бързо и безопасно да определят нивото на загуба на зърно на техните комбайни и да извлекат максимална ефективност от своите машини, като по този начин гарантират минимални загуби на зърно и най-оптимално използване на машината и нейното гориво.

Мобилното приложение Grain Cam™ прави възможно това без трудоемкото ръчно броене или претегляне на зърното, което означава, че настройката на комбайна може да бъде направена в реално време, т.че да се коригират всякакви проблеми, за да се минимизират загубите и да се увеличи максимално производството. Нивото на загуба се определя чрез заснемане на малка площ точно зад комбайна. Впоследствие приложението идентифицира и преброява броя на зърната в тази област и изчислява нивото на загуба като процент от общия добив и килограми на хектар.

В следваща еволюция на Grain Cam™ Mobile, приложението ще може да се свърже с комбайна, за да събере входни данни и начални данни, след което ще определи размера на загубата, като направи и обработи снимката. Приложението незабавно изчислява процента на загубите и когато комбайнът е оборудван с телематика, тази информация автоматично се изпраща обратно към комбайна, който след това използва информацията за калибриране на сензорите за загуби и/или като вход в системата за автоматизация.

Приложението елиминира всякаква нужда от обичайния, но трудоемък и опасен метод за определяне на загубите на зърно с помощта на рогозки или „кутии за падане“, поставени в полето под движещ се комбайн. Приложението може да се използва като самостоятелен инструмент или в следваща еволюция, чрез връзка с всеки комбайн New Holland, оборудван с телематика, без мобилното устройство да бъде свързано към мобилна или wifi мрежа.

Като споделят „приети“ и „отхвърлени“ снимки с New Holland, потребителите захранват самообучаващата се система с изкуствен интелект с полезна информация и помагат за колективното подобряване на системата с течение на времето.

За момента функцията на камерата на стартовата версия на приложението работи само в пшеница, но целта на New Holland е съвсем скоро да пусне тази функционалност и за други култури.

Bennamann & New Holland: подход на кръговата икономика за отрицателен въглероден отпечатък
Втората награда на New Holland за бронзов медал за иновации на SIMA е пряко свързана с ангажимента на марката за намаляване на емисиите на CO2, който утвърди New Holland като лидер в чистата енергия с повече от десетилетие на активно насърчаване и развитие на възобновяеми горива и устойчиви селскостопански технологии.

Още през 2021 г. CNH Industrial инвестира в Bennamann, базиран в Обединеното кралство start-up, работещ в областта на иновации, свързани с производствения процес и съхранението на метан. Същата година New Holland пусна първия комерсиален трактор, задвижван с метан, T6.180 ElectroCommand Methane Power, който работи със сгъстен биометан. Това беше първата стъпка към използването на алтернативни горива в селското стопанство и заедно с комбинираните технологии и съвместното развитие между двете компании, успя да предостави на животновъдите бизнес модел на кръгова икономика, базиран на тяхното местно производство на компресиран газ биометан, с потенциал за енергийна автономност.

Целта на разработката на трактора T6.180 Methane Power е да се постигне мащабен, адаптивен, мобилен и печеливш начин на земеделие, с ясно измерим резултат от отрицателен въглероден отпечатък. Това може да стане чрез кръгова икономика, като се използват възможно най-много продукти и материали и се намали или пренасочи количеството генерирани отпадъци.

Чрез култури, добитък и почви, селското стопанство представлява 10% от общите емисии на парникови газове (ПГ) в ЕС-27, а допълнителен 1% от общите емисии на ПГ в ЕС-27 могат да бъдат приписани на селското стопанство от изгарянето на изкопаеми горива по време на нормалния ход на работа земеделска техника. Биометанът, когато се обработва естествено от животновъдните ферми, съществува в изобилие и е в състояние да захранва по-чисти, високоефективни двигатели с вътрешно горене. Подходът на Bennemann и New Holland е да се увеличи максимално използването на местно произведени възобновяеми енергийни ресурси в комбинация с животински отпадъци, за да се осигури необходимата енергия за отделните ферми, създавайки енергийно независими ферми, които не зависят от традиционните горива. Допълнително предимство е намалената зависимост от вносен газ и торове, което подобрява устойчивостта на земеделието.

Двата бронзови медала, които получихме за наградите за иновации SIMA 2022, показват ясно пътя, по който New Holland поема в технологичното развитие“, казва Карло Ламбро, Президент на марката New Holland. „От производството на храна до използването на гориво, нашият фокус за бъдещето е твърдо поставен върху устойчивостта на земеделието. Технологиите за минимизиране на загубите на зърно и за създаване на подход на кръгова икономика за отрицателен въглероден отпечатък чрез производство на гориво за трактори във фермата са само два от начините, по които New Holland се стреми да посрещне предизвикателствата на селското стопанство. Изключително доволни сме, че бяха оценени от журито на наградите за иновации SIMA 2022.“

Пълната гама NEW HOLLAND можете да откриете в единствения официален вносител на марката в страната ИНТЕРАГРИ БЪЛГАРИЯ – www.interagri.bgи 0700 46 666.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X