Байер – наука за по-добър живот

Компанията предлага на земеделците продукти, които им носят сигурност при несигурните условия на днешния ден. Те бяха представени по време на Десетия агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Най-важното за Байер КропСайанс са доверието на българските земеделски производители и дългогодишните партньорски отношения с тях. Това подчерта Жечо Мурзов, Търговски мениджър на Байер КропСайанс по време на презентацията на новостите на компанията на Десетия агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите, който се проведе в Пловдив.

Байер КропСайанс предлага на българските земеделци най-доброто в семена, растителна защита и дигитални услуги. Доверието, което земеделците гласуват на компанията е един от основните мотивиращи фактори за Байер да търси и предлага решения, които дават на земеделските производители възможност да са стабилно успешни в тези динамични времена.

На семинара в Пловдив Байер КропСайанс представи решения, свързани с царевични хибриди Декалб през 2023 г. -третирането на семена с Акселерон елит,. За първи път компанията ще предложи и портфолио от семена слънчоглед. Байер е компания, която има изключителни позиции в сегмента житни култури, където предлага две нови решения от голяма полза за българските земеделци.

„На тазгодишния юбилеен семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България представихме Field Shield продуктите на Байер“, каза за „Гласът на земеделеца“ Радослав Михалев, Регионален мениджър Североизточна България. Field Shield хибридите царевица, освен че са изключително сухоустойчиви, са и много студоустойчиви, и в същото време са изключително пластични. Това са пет хибрида – 5092, 5016, 4611, 4908 и 4098. Хибриди, които показват изключително добри резултати в цяла България и са подходящи за сеитба в цялата страна.

Field Shield са хибриди, предназначени само за България.

„Изпитваме ги няколко години преди да им сложим знака Field Shield. И земеделските производители да бъдат сигурни, че купувайки и засявайки тези хибриди, ще получат изключително добри резултати. Но за да подкрепим нашата изключителна генетика, тази година предлагаме и третирани семена с Акселерон Елит. Това е третиране с фунгицид и биостимулант. Както и единственото в момента легално инсектицидно решение, което предпазва растенията от почвени неприятели като телените червеи и ларвите на диабротиката“, обясни Радослав Михалев.

За първа година Байер влиза в сегмента на слънчогледа.

„През 2023 г. ще предлагаме 2 хибрида. Единият е Хъдсън, който е трибенурон метил устойчив хибрид. Той притежава устойчивост на всички раси синя китка и има изключително добра устойчивост срещу мана. Хибрид, който през настоящата година показа изключително добри резултати. Вторият хибрид е Еленис. Той е Клиърфилд Плюс хибрид. Сравнително ниско растение с много добра масленост“, резюмира Радослав Михалев.

Два нови продукта в пшеница ще предложи Байер през 2023 г. на земеделските производители в България.

Повече информация за тях научихме от Милен Мильов, Регионален мениджър Централна и Северозападна България.

Първият продукт е хербицид, който е насочен към смесено заплевеляване в посевите с пшеница. Това е Хусар Клас. Той контролира пълния спектър широколистни плевели в пшеница, както и райграс, див овес, ветрушка и лисича опашка. Типично за продуктите на Байер, Хусар Клас съдържа антидот, който до голяма степен омекотява действието на хербицида върху културните растения. Хусар Клас съдържа две активни вещества – йодосулфурон и тиенкарбозон. Благодарение на тяхното съчетание хербицидът работи изключително успешно срещу пълния спектър от плевели в пшеница.

В сегмента на фунгицидите Байер ще предложи на българския пазар Каюнис. Това е нов продукт с три активни вещества. Две от тях са с изключителен физиологичен ефект – това е биксафен от сегмента на SDHI групата и трифлоксистрoбин от групата на стробилурините. Третият компонент на Каюнис е спироксамин, който е с изключително добро системно действие по отношение на заболявания като брашнеста мана и видовете ръжди в пшеница.

„Ние наричаме Каюнис физиологичният фунгицид на Байер. Защото той притежава изключително добър зелен физиологичен ефект. Продукт, който може да се използва и в по-сухи и стресови условия за пшеницата, за да я предпази както от физиологичния стрес на тези условия, така и впоследствие да запази листната маса от заразявания с листни болести като кафява ръжда, септория, брашнеста мана и мрежести петна“, обясни повече Милен Мильов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X