Анита Гешевска, „Сортови семена 2002“ ООД, Плевен, пожелава весели празници и спорна 2023 година на всички колеги и партньори!

„Сортови семена 2002“ ООД, Плевен, с управител Анита Гешевска е създадена преди повече от 15 години. Компания е спечелила доверието на много български земеделци, защото познава отлично продуктите, които им предлага, и никога не подвежда клиентите си.

Според Анита Гешевска всички детайли са важни – началото, разбира се, е в качествените семена, но те трябва да се отглеждат по всички правила.

Качествените семена са в основата на добрия добив

Управителят на „Сортови семена 2002“ Плевен Анита Гешевска се занимава със земеделие от 2000 година, като е наела земя в землището на с. Радишево, Плевенско, а базата е нейна собственост. В момента обработва 12 хил. декара земя, на 1/3 от които прави семепроизводство от полски култури.

„Сортови семена – 2002“ произвежда семена от пролетни, есенни и многогодишни полски култури – пшеница, ечемик, ръж, тритикале, грах, фий, овес, люцерна. Обслужва фермери от цяла България, но най-много работи с тези от Северозападна България.

„Ние не сеем всичко, а подбираме само тези сортове от изброените култури, които преценим, че са подходящи за нас. Изпитваме ги предварително на нашите полета и никога не препоръчваме на земеделските производители нещо, което при нас не се е получило. Ако даден сорт от някоя култура, който сме закупили, не се е получил добре, например пшеница без достатъчно протеин или глутен, не правим семена от него и не го препоръчваме на клиентите си.

Ние не сме голяма фирма, но сме си систематизирали нещата и сме затворили цикъла – от полето семената отиват в нашата база, изчистваме ги, пакетираме ги, семеконтролираме ги. Правим малко, но мога да кажа – бутикови семена“, обяснява Анита Гешевска. 

Семената се заготвят в две големи станции в базата на фирмата в с. Радишево. Едната станция е с производителност 60 т на час. Другата е с по-малка производителност, защото е за по фини семена – тя може да почиства и най-дребносеменните култури на фуражните треви, отглеждани на нашите полета. Освен това имаме голяма станция за почистване на люцерна, където почистваме и декускутираме както люцерновите семена, които отглеждаме, така и на други колеги, които нямат база за тази дейност.

Упражнява се много сериозен контрол по семепочистването и по апробацията.

Анита Гешевска, управител на „Сортови семена 2002“ ООД, Плевен, пожелава весели празници и спорна, здрава и плодородна 2023 година на всички колеги и партньори!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X