Няма шега: Бразилска компания напоява всички видове култури със светлина

Бразилска компания напоява всички видове култури със светлина и гарантира, че те са много по-здрави и по-продуктивни

За тези, които може да си помислят, че тази новина е шега, уточняваме, че интервюто с Ernane Miranda Lemes се проведе в рамките на международния семинар за напояване, който се провежда всяка година в INTA Manfredi, в Кордоба. Ernane говори за големите възможности, които се отварят пред световното земеделие, ако културите се напояват със… светлина.

Ernane Miranda Lemes е част от проекта Irriluce (Напояване със светлина) на Fienile, който се представя като „група, съставена от производители, изследователи и предприемачи с богат опит в селскостопанските култури“, която „създаде и изпълни първият пивот с изкуствено осветление в света“.

„Това е проект, който прилага изкуствени светлини с различни цветове за всяка култура. Обикновено се прилага през нощта, така че растението да има фотостимули през следващия ден, за да направи фотосинтезата по-ефективна“, каза техникът. Тази добавка с изкуствена светлина, според компанията „осигурява най-доброто развитие на растенията и по-голяма продукция“.

Като добри бразилци, членовете на тази група за изследвания са много горди и амбициозни. „Групата е пионер в тези проучвания и ще може да допринесе за националното селско стопанство, достигайки неочаквана производителност в сравнение с традиционните култури, като проектира нов продуктивен модел и установява нови пътища за селското стопанство“, казват те.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X