Добавяне на стойност при производството на слънчоглед

Преборете синята китка и маната с иновативната слънчогледова селекция на Nuseed

Нови иновативни хибриди при слънчогледа решават проблемите със синята китка и маната. Селекцията е на Nuseed, която разполага с три научно-изследователски центрове в Америка, Аржентина и Австралия.
„Nuseed има най-широко продуктово портфолио при слънчоглед с хибриди във всички сегменти и дори създаваме нови сегменти. Нашата развойна дейност е насочена към добавяне на стойност в производството на слънчоглед“, заяви Ани Димитрова, мениджър бизнес развитие за Централна и Източна Европа.

Атрактивни са предложенията в сегмент линолови по Клиърфийлд технологията, линолови по Експрес технологията, високоолеинови, както и коншекшън хибриди, при които компанията е абсолютен лидер. Новите продукти са в сегмент линолов и високоолеинов по Експрес технологията. Те са иновативни и с надградена генетична устойчивост на синя китка до последната раса Н, както и на множество раси мана.
Във високоолеиновия сегмент Nuseed е наложила 5 хибрида на българския пазар. Новата група, която компанията налага, е в ултра ранния сегмент – създаден за места, където културата слънчоглед не е типична за отглеждане, за късни сеитби или за втора култура.
За новия стопански сезон Nuseed е подготвила новости и при соргото. Това са два хибрида червено сорго.

Другата новина е, че Nuseed стартира в България пилотен проект с културата карината, от която ще се произвежда последна генерация авиодизел и високопротеинови фуражи. При карината пазарът ще е гарантиран – ще има договори за обратно изкупуване с премиум цена, подчерта Ани Димитрова.
Дистрибутори на продуктите на Nuseed са фирмите АСМ, Бревис и Боил.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X