2 милиона трактори John Deere са произведени в завода в Манхайм, Германия

Този 6250R е двумилионният трактор, произведен в завода на John Deere в Манхайм в Германия. Обвит в портретни снимки на повече от 300 служители, той скоро ще бъде изложен на форума John Deere. В дългосрочен план най-мощният модел, произвеждан в момента в съоръжението, ще се присъедини към едномилионния трактор, 6400, в музея на фабриката.

Около 3400 служители произвеждат 40 000 трактора годишно в Манхайм. Най-голямото производствено съоръжение на John Deere извън Северна Америка, то е и най-голямото съоръжение за производство на трактори в Германия, тъй като две трети от всички трактори, произведени в Германия, се произвеждат в Манхайм.

Това е не само производствен обект, но и развоен за всички средни по мощност трактори. Основният фокус за инженерите  е върху производителността, комфорта и ефективността, но те работят и върху алтернативни концепции, като например използването на биогорива.

Разработват се и електрически задвижвания, макар и само за по-малки трактори. Компанията казва, че капацитетът на батерията за по-големи машини все още не е достатъчен. Гледайки напред, John Deere планира да представи първия напълно автономен и задвижван от батерии трактор (приблизително 100 к.с.) през 2026 г.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X