Министърът на земеделието на Украйна пристига у нас в петък

в петък – 21 април, у нас пристига министърът на аграрната политика и прехраната на Украйна Микола Солски. Министър Гечев и Микола Солски ще обсъдят вноса на зърно и хранителни стоки в България.

В същото време Украйна може да възобнови транспортирането на свое зърно през полска територия от петък след споразумение, постигнато по време на разговори във Варшава между министри от двете страни, заяви в сряда пред репортери полският министър на икономиката Валдемар Буда, информира Ройтерс.

Наложената през изминалия уикенд пълна забрана на вноса на украинско зърно предизвика критики от страна на Европейския съюз и беше в резултат на седмици на протести от страна на полски фермери, разгневени от падащите цени на тяхната продукция.

Въпреки постиганото споразумение, Полша все още няма да позволи на Украйна да продава зърно и продукция на полския пазар, посочи още министърът.

Споразумението включва запечатване и наблюдение на украинските товари със зърно, движещи се през полска територия до четири пристанища на Балтийско море.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X