НСЗК подкрепя предложението на МЗ за временна забрана на зърно от Украйна

Националният съюз на земеделските кооперации в България обяви, че подкрепя предложението на Министерството на земеделието за временна забрана на украинския внос на зърно и земеделска продукция у нас, но смятат, че е доста закъсняла мярка. „Все пак ще бъде глътка въздух за нас, голяма част от колегите ми не са си продали зърното и то стои по складовете, а идва нова реколта”, коментираха мнозина. И допълниха, че това е било и едно от исканията им по време на ежедневните протести на зърнопроизводителите.

„За” предложението сме. Беше време да се направи нещо, защото и румънци, и поляци успяха да си го извоюват. Но това не е достатъчно. То е малко като награден посмъртно. Твърде закъсняло е, но надяваме се поне за новата реколта да имаме някакъв смисъл от това. Много са загубите ни, десетки милиони. В нашите складове залежава продукция. Има кооперации, които са в затруднено положение. Имат си фонд „Резервен” и се заделят средства за трудни моменти. Определено ще ни облекчи тази мярка”, бяха част от поясненията на земеделските производители.

Представители на Националния съюз на земеделските кооперации в България се събраха на среща във великотърновското село Арбанаси за свое годишно отчетно събрание.

Креми Попова

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Агротехника

Последни новини

X
X